Berzicza Tamás az olimpián is birkózhat

Vágólapra másolva!
A 74 kg-os Berzicza Tamás bejutott a négy közé (majd a döntőben le is győzte kirgiz ellenfelét), s ezzel olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogású birkózók taskenti, egyben utolsó ötkarikás selejtezőjén.
Vágólapra másolva!

Iráni riválisával szemben elért sikerét követően bosnyák ellenfelét is legyőzte csoportjában, majd a 16 között román, az elődöntőbe kerülésért pedig észt birkózó ellen nyert. Ezt követően még egy összecsapáson diadalmaskodott, így vasárnap délután az aranyéremért lépett szőnyegre. Immáron olimpiai kvótásként Berzicza legyőzte kirgiz ellenfelét a 74 kg-os súlycsoport döntőjében, s így győzelme afféle szép ráadás az ötkarikás "elősikerhez".

Közel volt a kvótaszerzéshez a 60 kg-os Kliment László is, aki csoportjában mindhárom - észak-koreai, moldovai és spanyol - ellenfelét legyőzte. Közvetlenül a negyeddöntőbe került, vagyis egyetlen siker választotta el a kvalifikációtól, vasárnap azonban alulmaradt azeri riválisával szemben. A 84 kg-os Kiss Balázs két vereséggel már szombaton befejezte szereplését.

A kötöttfogású válogatottból korábban Majoros István (55), Füredy Levente (66), Virág Lajos (96) és Deák Bárdos Mihály (120), a szabadfogásúból pedig Wöller Gergő (60 kg), Szabó Gergő (66), Ritter Árpád (74) és Aubéli Ottó (120 kg) szerzett kvótát.