Vágólapra másolva!
Összesen több mint ötszáz fős küldöttség képviseli a magyar színeket az athéni olimpián - mondta Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság sajtónapi ünnepségén.
Vágólapra másolva!

A MOB-elnök, aki a közelmúltban a nemzeti olimpiai bizottságokat tömörítő ANOC közgyűlésén járt Athénban, megerősítette korábbi kijelentését, amely szerint színvonalas játékokra kerül sor a görög fővárosban. Kiemelte, hogy a várhatóan több mint kétszáz versenyzőt számláló magyar együttes először vesz részt az Európai Unió tagjaként olimpián. Hozzátette, külön öröm, hogy négy csapat szerezte meg az indulási jogot, s ráadásul mind a vízilabdázók, mind a kézilabdázók férfi és női válogatottja is éremesélyes.

Az elvárásokról annyit mondott: virtusra, szép eredményekre és jó hangulatra számít magyar részről. Schmitt Pál szerint a küldöttség az edzőkkel, orvosokkal, vezetőkkel és szponzorokkal, valamint a meghívott közéleti személyiségekkel kiegészülve meghaladja majd az ötszáz főt.

Vajda László, az athéni szervezőbizottság egyik igazgatója helyszíni bejelentkezése során arról számolt be, hogy a görög választások utáni kormányváltás semmiképpen nem hat negatívan az olimpiarendezésre, sőt most a politikai vezetés és a szervezőbizottság elnöksége is azonos politikai nézetet képvisel.

Vajda a létesítményekről szólva megemlítette, hogy a központi olimpiai stadion és a vízi versenyeknek otthont adó centrum tetőszerkezete körül vannak problémák, ugyanakkor városszerte "megdöbbentő sebességű a fejlődés".

A magyar sajtó napja alkalmából a Nők Sportjáért-díjat kapta elmúlt évi kiemelkedő teljesítményéért Radulovics Bojana, a világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó, s Életmű-díj elismerésben részesült Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok vívónő.