Vágólapra másolva!
A hét végén Taskentben rendezik meg a kötöttfogású birkózók második olimpiai kvalifikációs tornáját, amely a sportágban az utolsó esélyt kínálja az athéni részvétel kiharcolására.
Vágólapra másolva!

A szabadfogású válogatottunkból Wöller Gergő (60 kg), Szabó Gergő (66), Ritter Árpád (74) és Aubéli Ottó (120 kg), a kötöttfogásúból Majoros István (55), Füredy Levente (66), Virág Lajos (96) és Deák Bárdos Mihály (120) szerzett kvótát.

Két hete, a kötöttfogásúak újvidéki versenyén a négy fős magyar csapatból Majoros csatlakozott a többiekhez, Bóna László (60), az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándor (74) és Kiss Balázs (84) nem tudott súlycsoportjában az első öt között végezni. Taskentben már csak az egyes kategóriák 1-4. helyezettjei szereznek kvótát.

Komáromi Tibor szövetségi kapitány az utolsó esélyt adó taskenti tornán 60 kg-ban Kliment Lászlót, 74 kg-ban Berzicza Tamást, 84-ben újra Kiss Balázs küldi csatasorba, s döntését a következőkkel indokolta:

"Az nem volt kérdéses, hogy Kiss Balázs most is bizalmat kap, fiatal és tehetséges versenyző. Bóna Lacival elbeszélgettem, és megértette, hogy ezúttal nem neki adok lehetőséget. A 74 kg-ban Berzicza és Horváth András között kellett döntenem, és Tamás mellett tettem le a voksomat, első sorban a nagyobb tapasztalata miatt. Újvidéken Bárdosi is megkapta a lehetőséget, de nem élt vele; s azt még most is nehezen tudom megemészteni, hogy hiába volt kiváló sorsolása, kikapott egy svájci birkózótól."

Fábik Tibor