Hihetetlen dolgot talált egy férfi, amikor házfelújításba kezdett

Vágólapra másolva!
Egy michigan-i férfi egy több mint 100 évvel ezelőtt elrejtett időkapszulát fedezett fel a konyhája mennyezetében.
Vágólapra másolva!

Jesse Leitch a Michigan állambeli Grand Rapidsban él és a háza 1910-ben épült. Miközben házfelújítás zajlott nála a kivitelezők találtak egy időkapszulát a konyha mennyezetébe rejtve. A talált tárgyak az 1900-as évek elejéről származnak.

Nem egy dobozban voltak. Csak úgy a gerenda tetején

 - mondta Leitch. A férfi elmondta, hogy találtak egy névjegykártyát, amin egy hangszerbolt címe volt és amikor utánanézett, a bolt 1907-ben költözött el arról a címről. Az időkapszulában volt egy újság, amin az 1913. november 8-i dátum szerepel. 

Az egyik legszemélyesebb tárgy - és Leitch kedvence - egy kézzel írt levél volt "Gertrude" és "Ruth" között.

Úgy tűnik, mintha a levelezésben két tinédzser beszélgetne és Leitch családja úgy véli, hogy megtalálták a levélben említett nő, Helen Stuart sírkövét, aki 1996-ban halt meg. Találtak egy apró öntöttvas serpenyőt is, amiről úgy vélik, hogy egykor egy babakészlethez tartozott. Emellett még egy zenedoboz alkatrész is volt a konyha mennyezetébe rejtve.

Leitch elmondta, hogy új "kapcsolatot talált a múlttal", miután felfedezte ezeket a kis kincseket - és ihletet kapott arra, hogy maga is készítsen egy időkapszulát.

Leitch elmondta, hogy azt tervezi, hogy a talált tárgyak közül néhányat kiállít az otthonában, de fel fog keresni egy közeli múzeumot is, hogy megkérdezze, érdekelné-e őket a 100 éves tárgyak közül bármelyik. A felfedezés arra ösztönözte a férfit, hogy jobban utánanézzen szülővárosa történelmének - és reméli, hogy azt is kiderítheti majd, ki volt az otthona eredeti tulajdonosa - írja a Fox.

Ahogy az Origo is megírta, egy 1820-ban elrejtett rejtélyes időkapszulát nyitottak ki az Egyesült Államokban és mégsem volt teljesen üres a kétszáz éve elrejtett időkapszula. Megtalálták és kibontották a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium 1870-ben elrejtett időkapszuláját és tavaly év végén egy időkapszulát helyezett el a Petőfi Kulturális Ügynökség, Petőfi versei mellé ma is élő költők műveit válogatták be.