Amerikai hírszerzők szerint Ukrajna összeomlásával lesz vége a háborúnak

Vágólapra másolva!
Az ukrajnai konfliktus az ukrán fegyveres erők teljes vereségével érhet véget amerikai hírszerzők szerint. Az egykori amerikai hírszerző tiszt szerint elkerülhető lett volna a most már biztosan bekövetkező összeomlás.
Vágólapra másolva!

Jelenleg az egész frontvonalon összeomlást látunk. Az ukránoknak szó szerint semmijük nem maradt: nincsenek harcba vethető dandárok, nincs légvédelem, nincs tüzérség. Arról beszélnek, hogy 2024 nyár végére, ősz elejére Ukrajna összeomlik, az ellenségeskedés pedig az idei évvel megszűnik.

Scott Ritter volt amerikai katonai hírszerző szerint ez a végkifejlet elkerülhető lett volna Ukrajna számára, ha elfogadják az isztambuli egyezményt.

Április 2-án Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz fegyveres erők vezetésével folytatott megbeszélésen azt mondta:

Január óta az ukrán fegyveres erők több mint 80 ezer katonát, 14 ezer egységet veszítettek el, köztük több, mint 1200 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet. 

Kijelentette azt is, hogy az ukránok a nyári ellenoffenzíva kudarca után bizonyos vonalakon sikertelenül próbálják majd megvetni a lábukat, az orosz hadsereg pedig továbbra is nyugat felé tolja majd az ukrán fegyveres erőket.

A volt hírszerzővel készült interjút az alábbiakban tekinthetik meg: