Vágólapra másolva!
Megmutatta az igazi arcát az Anzsi Mahacskala a Honvéd elleni Európa Liga-selejtező visszavágóján - jelentette ki Kemenes Szabolcs, a kispestiek kapusa. Az Anzsi összesítésben 5-0-lal jutott tovább, a Videoton viszont kiejtette a Slovan Bratislavát, Paulo Sousa edző szerint egy nagyon kemény csapatot győztek le, megérdemelten.

A Honvéd a biztató idegenbeli 1-0-s vereség után otthon 4-0-ra kapott ki az Anzsitól. "Lehet jól játszani fél óráig, de amikor egy az egy elleni játékra került sor, bizony alulmaradtunk" - ismerte el a Honvéd honlapján Marco Rossi vezetőedző. "Miután kiállították Vernes Richárdot, igazából vége lett a mérkőzésnek. Ha a második vagy a harmadik gólt vesszük górcső alá, láthatjuk, melyik csapat milyen játékosokból áll, technikailag micsoda különbség van a futballisták között."

Kemenes Szabolcs, a kispestiek kapusa kiemelte, az oroszok akkor kerültek helyzetbe, amikor csak akartak: "Az első mérkőzés után többen is bizakodóak voltunk, elhittük, hogy van keresnivalónk. Ma azonban az Anzsi megmutatta az igazi arcát, azt kell mondjam, nagyon messze vagyunk Európától."

Guus Hiddink, az ellenfél edzője szerint az elszántság jelentette a különbséget: "Az első perctől fogva az volt a célunk, hogy mielőbb betaláljunk, tudtuk, az megtörheti a hazai együttest. A különbség a két összecsapás között leginkább abban mutatkozott meg, hogy ezúttal sokkal elszántabbak voltunk, és jobban is használtuk ki a lehetőségeinket, a Honvéd ellenben elrontotta a nagy helyzeteit."

Mindkét edző szerint ők voltak a jobbak

A Videoton a pozsonyi 1-1 után Székesfehérváron 0-0-ra végzett, így idegenben lőtt góllal kiejtette a Slovant. "A Slovan nagyon kemény csapat, széles taktikai repertoárral. Mi nagyon éretten játszottunk, minden helyzetre a megfelelő módon reagáltunk. A két meccs alapján jobbak voltunk ellenfelünknél" - jelentette ki Paulo Sousa.

Kollégája, Vladímir Weiss másképp értékeli a párharcot: "Nagyon jó és kemény meccs volt, helyenként megmutattuk, hogy milyen jó futballistáink vannak. Mindez azonban hiába, nem tudtunk gólt rúgni. Úgy vélem, hogy nem a jobbik csapat jutott tovább, hanem az, amelyik idegenben képes volt gólt lőni. Szerintem nekünk volt több helyzetünk, de elismerem, hogy nagyon kiegyenlített párharc volt."

A Videoton a harmadik selejtezőkörben a belga Genttel találkozik majd.