Vágólapra másolva!
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete a legjobb külföldön szereplő játékosnak választotta Dzsudzsák Balázst, aki a válogatottal készül a Luxemburg elleni felkészülési és a San Marino elleni Eb-selejtező-mérkőzésre. A PSV labdarúgója a telki sajtóbeszélgetésen az [origo] kérdéseire is válaszolva elmondta, hogy a behívott csatárok közül Tököli Attilával érti meg magát a legjobban, és elérkezettnek érzi az időt, hogy továbblépjen Eindhovenből.

- Számított rá, hogy a HLSZ díjátadóján Juhász Rolandot és Gera Zoltánt megelőzve a legjobb légiósnak választják?
- Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott. Nagy elismerés, ha hozzáértő szakmabeliek ítélnek a legjobbnak.

- A PSV kipukkant a szezon végére. Ön mennyire eresztett le?
- Egyénileg jól teljesítettem, de csapatszinten nem vagyok elégedett az idénnyel, sokáig kezünkben volt a bajnoki cím és az Európa Ligában is meneteltünk, de megtört a lendület. Csakúgy, mint tavaly, megint arról beszélhettünk a nyáron, hogy elbuktunk. Jó állapotban érkeztem a válogatotthoz, ezt a stáb is megerősítette, azt mondják, látszik rajtam, hogy felszabadult vagyok. Ezen nem csodálkozom, mert jó évet zártam, és örülök, hogy itthon vagyok.

- A szezon közben számos csapattal összeboronálták. Távozik a nyáron Eindhovenből?
- Úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot a PSV-ben, jólesne egy új kihívás. Senkivel sincs gondom Eindhovenben, így nem lenne probléma, ha a klubváltás nem a nyáron következne be. A lehető legjobb szinten vagyok, hogy továbblépjek, de szívesen visszamegyek a PSV-hez.

- Megvan a kellő motiváció az alacsonyabban jegyzett Luxemburg és San Marino ellen?
- Nincs gond a motivációval. Mindenki keményen dolgozik, hogy hozzuk a kötelezőt. A szövetségi kapitány szerette volna, ha hasonló kaliberű csapattal játszunk, mint San Marino. A keretből egyeseknek nagyon sok meccsük volt a szezonban, mások örülnek, hogy a szezon végén van két meccs, amikor formába lendülhetnek. Nekem semmi gondom nincs azzal, hogy júniusban még focizni kell, mindig szívesen jövök a válogatotthoz. Vannak új emberek, fontos, hogy összecsiszolódjunk ezen a két meccsen, mert lehet, hogy ősszel is itt lesznek velünk.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

- Németh Krisztián, Tököli Attila és Szabics Imre a támadók a jelenlegi válogatott keretben. Ki érkezik az edzéseken a legjobban a Dzsudzsák-beadásokra?
- Szabics Imrével nem volt még alkalmunk együtt focizni. Az edzőtábor előtt Németh Krisztiánnal edzettem már, de a múlt héten az itthon lévő labdarúgóknak már tréninget vezényelt a szakmai stáb, akkor Tököli Attilával egy csapatban voltam, így őt emelném ki, mint aki a legjobban ismeri a gondolataimat. Ráadásul rám szavazott a legjobb légiós választáson, ezért Tököli a legeslegjobb.

- Azért ellőné a labdát, mint mondjuk Finnország ellen, vagy nem merné nem lepasszolni Tökölinek?
- Szívtuk a vérét a kupadöntős civakodás miatt. A múlt héten pont volt egy olyan szituáció, mint a Kecskemét-Videoton meccsen: először ő passzolt nekem, és berúgtam, majd én passzoltam neki, de ő kihagyta. Gyorsan megbeszéltük a dolgot, nehogy baj legyen belőle. Amúgy ellőném, akárcsak a finnek ellen.

- Milyen volt a Wembley-stadionban nézni a Barcelona-Manchester United BL-döntőt?
- Fantasztikus élmény élőben nézni a Barcelonát, nem véletlen, hogy Sir Alex Ferguson azt mondta, hogy egy csapat sem verte még meg ennyire őket. Messi a termete ellenére kiemelkedett a mezőnyből, megállíthatatlan volt.

- Ősszel még a csapattársa volt a PSV-ben Ibrahim Afellay, aki a télen a Barcelonába igazolt, és bár epizodista a spanyoloknál, mégis BL-győztesnek mondhatja magát. Találkoztak a döntő után?
- Nem beszéltem vele, de írtam neki SMS-t, amelyben gratuláltam neki, és kívántam, hogy legyen jó sora. Büszke vagyok, hogy vele játszhattam egy csapatban, bár nem vagyunk barátok, de jó kapcsolat van köztünk. Remélem, én is egy hasonló kaliberű csapatban játszhatok előbb-utóbb!