Vágólapra másolva!
Szombaton elmaradt Székesfehérváron a Videoton-Vojvodina felkészülési labdarúgó-mérkőzés, ám ennek okát kétféleképpen magyarázzák a két csapat képviselői. A Videoton szerint a szerb együttes nem hozott műfüves pályára való cipőt, a Vojvodina vezetői viszont arra panaszkodtak, hogy a fehérváriak nem is akartak a Sóstói-stadionban pályára lépni. A Sportske novosti szerint a vendégek a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordulnak.

A Vidi.hu beszámolója alapján elmaradt a szombatra tervezett Vojvodina elleni felkészülési mérkőzés. A szerb Szuperliga harmadik helyezettje ugyan megérkezett Székesfehérvárra, de amikor kiderült, a műfüves pályán kell játszani, Miodrag Pantelic sportigazgató visszaparancsolta a játékosokat a buszra.

"Az itteni műfű régi, rossz minőségű és kemény, nem engedem a játékosainkat játszani rajta" - dühöngött Pantelic,

"Nem értem, tulajdonképpen mi is a valódi probléma" - nyilatkozta Horváth Gábor, sportigazgató-asszisztens a klub honlapjának. "Péntek este jeleztem, műfüvön kell játszanunk, mivel a centerpálya a nemrégen leeset hó miatt nem alkalmas a játékra. Akkor azt mondták, semmi probléma. Most meg nem hajlandók kijönni. Állítólag nem hoztak a műfűre megfelelő cipőket."

A honlap szerint ugyan a Sóstói-stadionban percek alatt letolták a havat a vonalakról, ám kiderült, hogy a hó feláztatta, méllyé tette a talajt, így azon tényleg nem lehet játszani.

A Sportske novosti honlapja "A magyarok feldühítették az újvidékieket" címmel közölt írást, amelyben a történetet saját szemszögből értékeli. A klub vezetői arra panaszkodnak, hogy két hete egyeztettek a Videoton vezetőivel, de megérkezésükkor azt a választ kapták, a csapat vasárnap Spanyolországba megy edzőtáborba, a stoplis cipőket már becsomagolták, így csak a műfüves pálya jöhet szóba.

Ezen az újvidékiek háborodtak fel, hiszen nem így készültek. A Mondo.rs oldalnak nyilatkozva azt a kérdést ismételgették a leggyakrabban: "Milyen klub az, ahol nincs két szerelés?"

A Vojvodina vezetősége azt tervezi, hogy az esetet jelenti a Magyar Labdarúőgó Szövetségnek, hiszen a felesleges utazással és a fehérváriak hozzáállásával anyagi kára keletkezett a klubnak.

A Videoton vasárnap reggel indul Bécsbe, ahonnan repülőgépen utazik tovább a spanyolországi, kéthetes edzőtáborba.