Vágólapra másolva!
Majdnem visszakapaszkodott kétgólos hátrányról a Pápa a Videoton ellen a Soproni Liga kilencedik fordulójában. Mezey Györgyöt, a vendégek edzőjét elküldték a kispadtól a második félidőben, az első gólt szerző Elek Ákost a hosszabbításban állították ki.

Soproni Liga, 9. forduló:
Lombard Pápa - Videoton 1-2 (0-2)
Perutz-stadion, 2000 néző, v: Takács János
gól: Heffler (55.), illetve Elek (18.), André Alves (45.)
piros lap: Elek (93.)
Pápa: Szűcs L. - Takács P., Farkas A., Bíró P. (Bali, 85.), Rajnay (Tóth N., 66.) - Gyömbér - Quintero (Rebryk, a szünetben), Heffler N. - Bárányos - Abwo, Maric
Videoton: Bozovic - Lázár (Vasiljevic, a szünetben), Vaskó, Lipták, Andic - Sándor, Farkas B., Elek - Nagy D., Polonkai (Milanovic, 90.) - Alves (Djordjic, 93.)

Az első félidőben a Videoton játszott jobban Pápán, a vendégek egy szöglet és egy végletekig kijátszott kontra után kétgólos előnyre tettek szert. A folytatásban is kézben tartotta a meccset Mezey György együttese, ám az 55. percben Heffler Nobert szépített, ettől kezdve nyílttá vált a találkozó.

Mezeyt a 72. percben kiállították, mert túl hevesen kifogásolt egy játékvezetői ítéletet, a hosszabbítás perceiben pedig Elek Ákos kapta meg a második sárga lapját törlesztés miatt. Közben, a rendes játékidő végén Bozovic kapus bravúrral mentett meg két pontot a Videotonnak.

"Biztos valami olyat mondtam, amit nem lehetett volna, de elintézettnek tekintem azzal, hogy rossz napot fogott ki a bíró" - nyilatkozta Mezey György a SportM TV-nek, már lefújás után. "A könnyen kapott gól felhozta az ellenfelet, mi meg elkezdtünk pánikfutballt játszani. Ennek a meccsnek egyetlen előnye van: hogy túl vagyunk rajta."

"Azért van óriási hiányérzetem, mert az első félidőt úgymond átaludtuk, önmagunkat hoztuk kétgólos hátrányba. A második félidő mérvadó lehet, egyenlíthettünk is volna, de csak magunknak köszönhetjük, hogy ma nem szereztünk pontot" - összegzett Véber György, a Lombard trénere.