Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) svájci központjában, Nyonban tett látogatást csütörtökön Csányi Sándor, a magyar szövetség (MLSZ) elnöke, aki többek között a honi futballal kapcsolatos fejlesztési munkáról is beszámolt Michel Platini UEFA-elnöknek.

Az MLSZ részéről Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár is elutazott a júliusban elnökké választott Csányival, aki az UEFA vezető tisztségviselőinek mutatta be az országban jelenleg folyó, és a tervezett fejlesztési tevékenységet.

A magyar küldöttség ezt követően Platinivel és az európai szövetség tagországokért felelős igazgatójával, Teodore Teodoridisszel arról tárgyalt, hogy az UEFA miben és miképpen tud segítséget nyújtani az MLSZ-nek.

"Lényeges momentum, hogy elutaztunk Nyonba, egyfelől mert személyemben új elnöke lett a szövetségnek, másfelől pedig azért, mert épp az elején járunk annak a tevékenységnek, amelynek keretein belül újra szeretnénk építeni labdarúgásunkat" - nyilatkozta Csányi az UEFA honlapján. "Hálásak vagyunk az UEFA-nak, mert a támogatás, amit a szervezettől kapunk, nagyon fontos számunkra."

Az elnök hozzátette, a kontinentális szövetség segítségével sikerült felépíteni a telki edzőcentrumot, amely létfontosságú a válogatott és az utánpótlás-nevelés szempontjából is.

"Építettünk egy új székházat, amely segíti a hatékony munkavégzést, az UEFA támogatása pedig lehetőséget ad arra, hogy játékvezetőket és edzőket képezzünk. Ezért az együttműködésünknek mindenképpen szorosnak kell maradnia."

Csányi azt is elmondta, az MLSZ a kormánnyal együtt biztosítani kívánja annak a lehetőségét, hogy a családok biztonságos körülmények között látogathassák a mérkőzéseket a magyar stadionokban.

"Újraindítjuk a Bozsik-programot, amely jól működhet, s úgy gondoljuk, hogy az utánpótlásunk színvonalát is növelni tudjuk" - fogalmazott az 57 éves üzletember. "Szeretnénk az igazolt játékosok számát 130 ezerről félmillió körülire emelni, s minél több embert - leginkább fiatalokat - bevonni a futballba. Azt remélem, hogy a válogatottunk a 2014-es világbajnokságon és a 2016-os Európa-bajnokságon részt vesz majd."