Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázst, a PSV légiósát felbosszantotta, hogy a magyar Aranylabda-szavazáson több újságíró az első ötbe sem jelölte. A 22 éves szélső annak viszont nagyon örül, hogy a Marca arról írt: a Real Madrid szerződtetni szeretné.

A 24-szeres válogatott középpályás a Marca értesülésére reagálva saját internetes oldalán ezt írta: "Ez jóval több lehet, mint spekuláció. Egyfelől a madridi lap nagyon jó kapcsolatot ápol a klubbal, másrészt Spanyolországban nem lehet álhírekkel becsapni a 10 millió Real-szurkolót. Természetesen nagyon örülök, a hasonló hírek mind megerősítik bennem, hogy pillanatnyilag megfelelő helyen vagyok, jól alakul a karrierem, és igenis, van értelme komoly célok kitűzésének."

A szélső, aki a PSV-ben 2008 óta 65 meccsen 22 gólt szerzett, így folytatta blogját: "A nyár elején azt nyilatkoztam az [origo]-nak, hogy a Real Madrid az álmom. Nem azért mondtam, hogy röhögjenek rajtam, hanem mert azt gondolom, álmok, célok nélkül nem lehet élni. Nagyon jólesett, hogy a nyilatkozatot követően a szurkolóktól nem azt kaptam vissza, hogy milyen nagyképű duma ez, milyen beképzelt lett a Dzsudzsák, hanem azt, hogy vállalja a céljait, és milyen jó lenne, ha sikerülne is, drukkoljunk neki. Ezt az elmúlt szezon végén nyilatkoztam, az elmúlt fél évben pedig egyértelműen közelebb jutottam minden álmomhoz: a csapatom meccset sem veszített, nekem nagyon jól megy a foci, jönnek a gólok, automatikusan a gólpasszok, a különböző szavazásokon elismernek, megválasztottak a hónap játékosának, a goal.com szerint voltam a világ legjobbja az egyik héten, összekötötték már a jövőm az Arsenallal is, most pedig a Real Madriddal. Természetesen a társak sem hagyták szó nélkül a hírt, még a közös ebédeknél is ez volt a téma, ment a zrika. Az én asztalomnál Timmy Simons a hangadó, ő már csak spanyolul volt hajlandó megszólalni."

Dzsudzsákot a holland és a nemzetközi elismerések után meglepetésként érte a magyar Aranylabda-szavazás. "Nem is a végeredmény (ha valaki nem tudná, Juhász Roland mögött második lettem), hiszen Roli megérdemli az elsőséget, nagyon jó barátom, így azt kívánom neki, hogy nyerjen még éveken keresztül. Furcsa, hogy amíg a szavazók fele engem jelölt az első helyre, néhány újságíró még csak az ötödik helyre sem tartott méltónak. Ez utóbbi az, ami alaposan felbosszantott. Nagyon komolyan veszem a focit, mindig megpróbálom a legjobbat nyújtani, amennyire csak erőmből, tudásomból futja. Ez a pályán kívül is így van, a szurkolók szeretnek, elismernek, remek a kapcsolatom az edzőkkel, vezetőkkel, a média képviselőivel. Úgy gondolom, hogy a labdarúgás valamennyi szereplőjétől, a játékosoktól kezdve a vezetőkön át a szurkolókig, újságírókig, ez a mentalitás mindenhol elvárható, sőt kötelező. Mindenki vegye komolyan a másikat, figyeljünk oda egymás munkájára, becsüljük azt meg."

A játékos arról is írt a dzsudzsak.hu-n, hogy miért érezte 2009-et pályafutása legjobb évének. "Meghatározó játékos lettem egy világszerte magasan jegyzett csapatban. Hétről hétre a legjobbak közé sorolnak Európa hatodik-hetedik legerősebb bajnokságában, ahol idén alig hagytam ki mérkőzést, lőttem 16 gólt, adtam legalább ugyanannyi gólpasszt. A válogatottal sajnos nem sikerült a nagy álom, a vb-részvétel, de a visszajelzések alapján ez nem rajtam múlt. Úgy tűnik, hogy mindez még mindig kevés ahhoz, hogy mindenki az öt legjobb magyar labdarúgó közé soroljon. Nincs más hátra, 2010-ben megpróbálok még jobban futballozni."