Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága jövő keddre halasztotta a döntést a Debrecen-Ferencváros NB I-es labdarúgó-mérkőzésen történt eseményekkel kapcsolatban. Az MLSZ tájékoztatása szerint a halasztást a hajdúsági együttes kérte, miután a klub teljes figyelmét lekötötte a kedd esti, Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-találkozó.

A Ferencvárost más ügyben azonban megbüntette a bizottság: a zöld-fehér klubot - mint visszaesőt - a legutóbbi, Videoton elleni bajnoki összecsapáson történt szurkolói rendzavarások és rendezési hiányosságok miatt 1 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá arra, hogy a soron következő hazai bajnoki mérkőzésüket nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezzék meg. Utóbbi szankció végrehajtását október 31-ig felfüggesztették.

A Ferencváros ezen felül - mivel az érvényes rendelkezések ellenére a Nyíregyháza és a Videoton elleni mérkőzéseken nem biztosította, hogy a vezetőedző nyilatkozzon a televíziónak - 300 000 forint pénzbüntetést köteles fizetni.

A bizottság a Videotont - a szurkolók részéről történt pirotechnikai eszközök használata miatt -, mint visszaesőt kötelezte, hogy következő két idegenbeli bajnokijára 10-10 rendezőt biztosítson, hogy azok a sportszervezettel együttműködve a vendégszektornál ügyeljenek a biztonságra. A székesfehérváriaknak ezeken a mérkőzéseken egy-egy szövetségi ellenőrt is fogadniuk kell és ők viselik az eljárási költségeket is.

A fegyelmi bizottság a Nyíregyháza-Győr mérkőzésen a hazai szurkolók részéről történt rendzavarások, valamint rendezési hiányosságok miatt a Nyíregyházát, mint visszaesőt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Paks-Újpest mérkőzésen a vendégcsapat szurkolói részéről elkövetett rendzavarások miatt - a bizottság határozata értelmében - az Újpest, mint visszaeső köteles a soron következő két idegenbeli bajnokijára 15-15 fő rendezőt biztosítani, hogy a hazai a rendezőkkel együtt ügyeljenek a biztonságra a vendégszektornál. A lila-fehérek ezeken a mérkőzéseken egy-egy szövetségi ellenőr fogadására is kötelesek és őket terhelik az eljárási költségek is.

A hétvégi fordulóban kiállított játékosok közül a bizottság a Nyíregyháza román légiósát, Claudiu Mircea Cornacit egy, míg az MTK Budapest védőjét, Rodenbücher Istvánt három bajnoki találkozóról tiltotta el.