Vágólapra másolva!
A labdarúgó élvonalba visszajutott Ferencvárosnak a 2009/10-es idényben az Unibet internetes sportfogadó cég lesz a főszponzora. A csütörtöki sajtótájékoztatón kiderült, hogy a svédországi bejegyzésű cég három tételből álló szponzorációs díjat fizet. Az első rész egy fix összeg, a második a csapat tévés mérkőzéseinek számától függ, míg a harmadik egy prémiumrendszer, azaz a bajnoki és kupaszereplés határozza meg a mértékét.

A támogatás mértékéről Berki Krisztián, az együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója azt mondta, hogy évekkel ezelőtt volt hasonló nagyságrendű pénzt biztosító főszponzora a klubnak. Mattias Stetz regionális marketingigazgató hozzátette, a költségvetéshez viszonyítva a Ferencváros olyan támogatást kap, mint a cég által szintén támogatott angol FC Liverpool, francia PSG és spanyol Valencia.

Az internetes fogadóiroda, amely megjelenik a gárda mezén, ajánlatában különleges lehetőségekkel kedveskedik a csapat szurkolóinak. Lehet fogadni arra, hogy a magyar válogatott hátralévő vb-selejtezőin hány ferencvárosi labdarúgó fog pályára lépni, vagy éppen hogy Lipcsei Péter vagy Dragóner Attila szerez-e több gólt ebben az idényben.

Aki a Ferencváros szeptember végéig sorra kerülő bajnoki mérkőzésein a zöld-fehérek sikerére fogad - maximum 1899 forint értékben -, annak jóváírják ezt az összeget a számláján, ha a csapat mégsem nyer.

Az eseményen bemutatták a Ferencváros új szerzeményeit: a két spanyol hátvéd, Carlos Alcantara és Joaquín Pastor mellett két angol futballista, a szintén védő Cory Sinnot és a középpályás Adnan Ahmed, továbbá Bojan Mamic, a szerb kapus érkezett, illetve visszatért Rósa Dénes. Berki elmondása szerint ezzel lezártnak tekintik az átigazolási időszakot.

Berki újságírói kérdésre elmondta, várhatóan jövő nyáron kezdik meg az Albert-stadion bontási munkálatait, így ebben az idényben nem kell máshol vendégeskednie a gárdának, viszont tavasszal megkezdi az egyeztetéseket a következő idényre szóló "albérletről". Hozzátette, ez ügyben mindenképpen megbeszélést folytat majd a szurkolókkal is, hogy ők mely fővárosi stadiont részesítenék előnyben.