Vágólapra másolva!
Nagy sikert és remek mérkőzéseket hozott a Samsung Focizoom-kupa idei kiírásának második selejtezője Debrecenben, amelyen az U7-es korosztálytól az U17-esekig a csapatokban több száz gyerek futballozott a győzelemért és a döntőbe jutásért.

Az Oláh Gábor utcai Sportcentrumban tizenkét pályán potyogtak a gólok, a legjobbak pedig a Samsung és az adidas ajándékaiból részesültek. A torna jószolgálati követeként Dombi Tibor, a Debrecen válogatott csatára adta át a díjakat, továbbá megjelent a tornán Herczeg András, a DVSC kupagyőztes együttesének klubmenedzsere, Kozma Mihály, a magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya, valamint Bajzát Péter, a Loki, egykori, a Győr jelenlegi csatára.

A tornát Dombi Tibor röviden így értékelte: "Nem is hittem volna, hogy már hét-nyolcévesen ennyi ügyes gyerek kergeti a labdát Magyarországon. Kifejezetten ötletes, szép megoldásokat láttam a lurkóktól, emiatt is bizakodom, hogy van még jövője a magyar futballnak, mint ahogy ennek a remek hangulatú tornának is."

A Samsung Focizoom-kupa országos seregszemléjének nyugati és keleti selejtezője után június 28.-án az Üllői úton, az Albert-stadionban rendezik a finálét, amelyen több, mint 1500 gyerekfutballista vesz részt.

A döntőn jelen lesz az FTC-stadion névadója, a sportág eddigi egyetlen aranylabdása, egyben a Focizoom-kupa védnöke, Albert Flórán, valamint ferencvárosi jószolgálati követe, Lisztes Krisztián köszönti a fináléba jutott csapatokat.