Vágólapra másolva!
Angol élcsapat is hívta, igaz, csak cserejátékosnak Gera Zoltánt, aki szerda óta a Premier League-ben érdekelt Fulham labdarúgócsapatát erősíti.

A magyar válogatott csapatkapitánya - aki három plusz egy évre írt alá - budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: előrelépésnek tartja a váltást, a fizetéséről pedig sem ő, sem a klub nem fog nyilvánosságra hozni adatokat.

"Olvastam a sajtóban megjelent találgatásokat a jövedelmemmel kapcsolatban, jót is mulattam rajtuk, mivel köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. A Premier League középmezőnyét megcélzó Fulhamet amúgy össze sem lehet hasonlítani eddigi klubommal, a West Bromwich Albionnal, rendkívül profi egyesület, az orvosi vizsgálat például reggel fél héttől este tízig tartott. Lesz ismerősöm az új csapatomban, mivel a szenegáli Diomansy Kamarával korábban együtt fociztam a WBA-ban" - jelentette ki a 29 éves támadó középpályás. Gera elmondta, az angol élcsapatnál, ahová hívták, akkor kapott volna játéklehetőséget, ha posztján az elsőszámú futballista megsérül, vagy pihentetni akarják.


Gerának július 3-án kell jelentkeznie a londoni klubnál, addig feleségével és három hónapos kislányával belföldi nyaralásra indul, méghozzá a támogatója által felajánlott Saab kabrióval. Hozzátette, nem követi a tv-ben az Európa-bajnokságot.

A pécsi születésű játékos 2004 óta 155 találkozón lépett pályára a WBA-ban, és 25 gólt szerzett. Az elmúlt szezonban tízszer talált be az ellenfelek kapujába, és döntő érdemei voltak abban, hogy a birminghamiek feljutottak az élvonalba, az FA Kupában pedig az elődöntőig menetelt.