Vágólapra másolva!
Erwin Koeman szövetségi kapitány szerint a horvát labdarúgó-válogatott erősebb ellenfél volt az Európa-bajnok görög csapatnál. A magyarok szombaton barátságos mérkőzésen, a Szusza Ferenc-stadionban 1-1-es döntetlent játszottak a szombaton kezdődő Eb-re készülő horvátokkal, míg egy héttel korábban 3-2-re legyőzték a címvédő görögöket.

Forrás: [origo] A nap sportvideója: így ikszeltünk a horvátokkal

"A horvátok sokkal komolyabb játékerőt képviseltek előző riválisuknál, ezért rendkívül értékes eredménynek tartom az ellenük elért döntetlent" - mondta a holland szakember. "Az első nyolc percben ellenfelünk nagyon jól játszott, amit magunkról ebben az időszakban nem tudok elmondani. Utána viszont nem volt gond a teljesítményünkkel, egyik csapatnak sem akadt sok helyzete, nagyon bosszantó gólt kaptunk, ezért rendkívül mérges vagyok. Próbáltuk a játékunkat játszani, de a horvátok nagyon jók, remekül helyezkedtek, szervezettek, egyénileg is rendkívül képzettek, mi ennek ellenére végig felvettük a versenyt egy Eb-résztvevővel és ez nagy szó."

http://www.videa.hu/flvplayer.swf?v=RFl5nkyTsijGJtrD
Aczél Zoltán és Vadócz Krisztián értékelése


Koeman úgy vélte, a magyar válogatottnak a második félidőben szerencséje volt a horvátok kettős kapufájánál, de ebben a játékrészben is remekül teljesített csapata. "Több helyzetet is kidolgoztunk, talán egy tizenegyest is kaphattunk volna, bár ezt a kispadról nem láttam pontosan. Elégedett vagyok a két hetes közös munkánkkal, nagyon motivált futballistákat ismertem meg. Huszti Szabolcs a görögök ellen kényszerből játszott csatárt, akkori teljesítménye annyira meggyőző volt, hogy most is ő szerepelt elöl, de ezúttal sokkal nehezebb dolga volt egy erősebb riválissal szemben. Ha teljesen egészséges lesz, akkor Priskin Tamást szeretném csatárként játszatni."

A kapitány elmondta, hogy még messze van a Dánia elleni, szeptember 6-i budapesti világbajnoki selejtező, addig sok minden történhet. Ha azonban semmi rendkívüli nem jön közbe, akkor a keretet túlnyomó többségben azok alkotják majd, akikkel az elmúlt két hétben együtt dolgozott.

A magyar együttes az első kvalifikációs találkozó előtt még egy alkalommal lép pályára: augusztus 20-án 18 órakor, a Puskás Ferenc Stadionban Montenegró ellen játszik barátságos mérkőzést.