Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint kivárja a legjobb ajánlatot Gera Zoltán, az angol élvonalba feljutott West Bromwich Albion távozását fontolgató magyar futballistája. A 29 éves középpályás az angol médiában megerősítette, hogy számos ajánlat közül válogathat, miután lejárt a négyéves szerződése a birminghamieknél.

"Érdeklődik utánam az Everton, de a portugál Benfica is megkeresett. Vannak ezen kívül további lehetőségeim, így egyelőre nyitva hagyom az ajtót" - idézte az MTI a válogatott légióst.

Szintén vinné a magyar játékost a skót Celtic, s a Bolton edzője, Gary Megson - aki korábban a WBA trénereként Angliába vitte Gerát - ugyancsak szívesen látná őt csapatában, mint ahogy szemet vetett rá az Aston Villa, a Newcastle, a Portsmouth, valamint a Middlesbrough is.

Mindeközben a 154 birminghami fellépésén 25 gólt szerzett játékos angliai menedzsere, Sam Stapleton kijelentette: ha a West Bromwich "bebizonyítja", hogy képes a Premier League-ben maradni, akkor Gera szívesen hosszabbít. "A maradása nem pénzkérdés, a cél az, hogy Gera hosszabb ideig az angol első osztályban futballozhasson. A végső döntést még a következő hét vége előtt meghozzuk" - nyilatkozta Stapleton a BBC-nek.

A WBA elnöke, Jeremy Peace nem titkolja, a gárda meghatározó játékosának képesek tisztességes fizetést kínálni, noha tisztában vannak azzal, hogy az új kérők is őrült ajánlatokkal csábítják az ingyen megszerezhető futballistát. A klub azonban - mutat rá a lényegre Peace - megadja azt a fizetést neki, amilyet szeretne, s többek között ezáltal is maradásra szeretné bírni.

Forrás: Getty Images

Angol szakértők szerint Gera (volt) az egyik legjobb Premiershipen kívüli futballista

Korábban Tony Mowbray menedzser azzal próbálta marasztalni Gerát, hogy a WBA stílusa remekül fekszik a számára, s Birminghamben biztos helye lenne a kezdőben, mi több, mint ahogy eddig, úgy a jövőben is kulcsszerep várna rá a csapaton belül.

Ezek alapján - az [origo] szerint - így alakulhat Gera Zoltán sorsa:

  • Marad - szerintünk messze ez a legvalószínűbb opció, hiszen a családja már megszokta Birminghamet, a szurkolók imádják, a kezdőcsapatban biztos a helye.
  • A Benficához igazol - nagyon csábító lehetőség, Gera szereti a latin futballstílust, ráadásul a portugál gárda ott lesz az európai kupaporondon.
  • Az Evertonhoz ír alá - a harmadik legvalószínűbb forgatókönyv: az Everton ötödik helyen végzett a PL-ben, tehát már-már topcsapatnak számít, s ez is vonzó lehet Gera számára.
  • Másik Premiership-gárdához távozik - a "Magic Magyar" vágya az európai kupaporond, amit elérhet a friss FA-kupa-győztes Portsmouthszal, esetleg az ajándék UEFA-kvótát kapott Manchester Cityvel. Előbbi állítólag érdeklődik is iránta, s a Pompeynál ismét együtt játszhatna korábbi csapattársával, a nigériai Kanuval. Ezen sem lepődnénk meg...
  • A Celtichez szerződik - Skócia talán túl nagy váltás lenne, az ottani brusztolós foci nem fekszik a magyar játékos számára. Nem fogadnánk erre nagy pénzben...
  • Spanyolországba igazol - korábban szó volt spanyol érdeklődőről, ám manapság erről semmit nem hallani, kissé talán meglepő lenne, ha egy angol élvonalbeli újonc játékosában látna fantáziát egy Primera Divisón-klub.