Vágólapra másolva!
Détári Lajos mindig is azok közé tartozott futballistaként és edzőként is, akik nyíltan vállalják véleményüket, így a jelenleg a Sopronnál dolgozó egykori klasszis saját csapatáról, és a Kaposvár elleni meccs bírói teljesítményéről is őszintén nyilatkozott az [origo]-nak adott videóinterjúban.

Komoly fába vágta a fejszéjét Détári Lajos, aki a soproni futballcsapatnál vállalt munkát, ahol az elmúlt idényben nem volt éppen nyugdíjas állás az edzői poszt. Trénerek jöttek-mentek, a csapat viszont nem remekelt, és végül az olasz Dario Bonetti vezetésével a 10. helyen zárt, de a szakember a bajnokság után otthagyta a gárdát, mivel hazájában adódott számára egy csábító lehetőség.

Marius Vizer tulajdonos végül Détári Lajossal egyezett meg, akinek szinte egy teljesen új csapatot kellett összeraknia a sok távozó miatt. A korábbi világválogatott nem érzi különösebben nagy feladatnak a soproni munkát, mert tudta, hogy mire számíthat, és mivel az edzőket sűrűn váltó tulajdonossal is jó viszonyt ápol, így reméli, hogy még sokáig dolgozhat a csapatnál.

Hogy a Sopron milyen játékerőt képvisel majd a bajnokságban, az Détári szerint csak három-négy forduló után derül ki, mindenesetre azokra, akik előre lesajnálták a csapatot, máris rácáfolták a Kaposvár otthonában elért döntetlennel. A pontszerzés azért számított bravúrnak, mert a Sopron a román Cosmin Giura kiállítása miatt több mint nyolcvan percet emberhátrányban játszott.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=42R7c3mSUYjmO9s8

Détári Solymosi játékvezető ítéleteivel kapcsolatban sem rejtette véka alá a véleményét: "Volt egy olyan indiszponált bírói teljesítmény, ami nem csak engem, hanem minden soproni érzelműt megdöbbentett, hiszen már a hatodik percben kiállította egyik játékosunkat, aki egy szabályos szerelést hajtott végre. Bármikor megnézném a bíróval együtt a felvételt, és azon jól lehet látni, hogy nem történt szabálytalanság. Nagyon sok olyan tévedése volt, ami befolyásolta a mérkőzést, majd engem is elküldött a kispadról."

Détári azt várná, hogy jobban felkészült bírók vezessenek az élvonalban, mert szerinte a mutatott teljesítmény nincs arányban a játékvezetői fizetésekkel. A szakember a három mérkőzésre szóló eltiltását is kommentálta: "Természetesen fellebbezünk, mert amit a bíró beírt a jegyzőkönyvbe, az mind hazugság, majd meglátjuk, hogy milyen ítélet születik."