Vágólapra másolva!
Vitába szállt Lothar Matthäusszal Dárdai Pál, miután a németek világbajnok labdarúgója, a korábbi magyar szövetségi kapitány azt nyilatkozta a Bild című lapnak, hogy a magyar játékos klubja, a Hertha BSC örülhet, ha bennmarad a Bundesliga élvonalában.

Dárdai, aki most is a berliniek egyik kedvence, elmondta: Matthäusnak az utóbbi időben jócskán voltak komoly és komolytalan nyilatkozatai, a mostani megnyilvánulása az utóbbiak közé tartozik, és célja egyedül az volt, hogy a Bayern München és a német válogatott egykori kiválósága egy bulvárlap címlapjára kerüljön.

Amúgy a 31 éves magyar középpályás felettébb derülátó azzal kapcsolatban, hogy csapata az augusztus közepén kezdődő Bundesliga-szezonban jóval előrébb végez az előző idényben megszerzett tizedik helynél.

Szavai szerint az új edző, az FC Zürichhel legutóbb két svájci bajnokságot is nyert Lucien Favre rendkívül kemény munkát végeztet a kerettel. Dárdai bizakodik, hogy az új igazolások ellenére Favre alatt is helye lesz az első csapatban, de - mint fogalmazott - az sem töri majd le, ha csak csereként kap szerepet. Ő mindenesetre teszi a dolgát - jelentette ki.

Az elmúlt időszakban szinte állandóan kezdőként pályára lépő Dárdai úgy vélekedett, hogy a most kezdődő bajnokságot a Bayern München "utcahosszal" nyeri. Szerint a bajorok igazolásai - mindenekelőtt az olasz Luca Toni, a francia Ribéry, valamint Klose - fantasztikusan sikerültek. Ezen kívül pedig a Bayernt hajtja az elmúlt bajnokságban elszenvedett kudarc, amikor a csapat csak a negyedik helyen végzett, s az UEFA-kupán kívül - hosszú idő óta először - máshol számára nem jutott hely.

Dárdai egyébként figyeli az otthoni eseményeket, de arra már nem nagyon számít, hogy a válogatottba meghívót kap. Ennél jobban bántja, hogy a magyar nemzeti tizenegyben egy olyan rendkívül tehetséges labdarúgónak, mint a Hannoverben játszó Huszti Szabolcs nem jut hely. Szerinte Huszti ma a legjobb magyar labdarúgó, s aki ezzel nem ért egyet, az nem ért a labdarúgáshoz.

A Hannoverben szereplő Huszti a magyar szövetség döntése alapján év végéig nem szerepelhet a válogatottban. Az indoklás szerint a játékos nehéz helyzetbe hozta társait azzal, hogy a június 2-i Görögország elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtező előtt elhagyta az együttes edzőtáborát, mert nem volt biztos a helye a kezdőcsapatban.