Vágólapra másolva!
A Sheffield United szeretné megvásárolni a Ferencvárost - erről számol be cikkében a The Guardian. Az újság szerint az angol labdarúgó másodosztályba most visszacsúszott Sheffield United tulajdonosa, Kevin McCabe öt éven belül szeretné csapatában látni a tehetséges magyar játékosokat, és ennek egyik feltétele, hogy az üzletember vezette cégcsoport, a Scarborough megnyerje a magyar klubért kiírt pályázatot.

A lap úgy tudja, a Scarborough-t a több mint ötmillió fontos (közel 1,8 milliárd forint) adóssággal terhelt, és így szinte fizetésképtelen FTC, illetve annak elnöke, Rieb György hívta meg a tenderre. McCabe számára nagy csáberő a vétellel együtt járó, a stadion melletti (6 plusz 2 hektáros) telek.

A cikk magyar forrásokra hivatkozva jelzi, hogy a klub és a város több mint 20 millió fontnak (7,305 milliárd forint) megfelelő összeget szeretne kapni a területért. McCabe ugyanakkor nem árult el részleteket pályázatával kapcsolatban, de azt elismerte, két héten belül erős anyagot adhat be.

"A Ferencváros megkeresett bennünket, miként tudnánk együttműködni a stadion melletti telek átépítésében, illetve abban, hogy a stadion ismét megfeleljen az európai szabványoknak" - mondta a Guardiannek McCabe. Az üzletember kitért arra is, hogy a futballcsapat vezetésében is segítenek, és ehhez megvannak a Sheffield Unitednél a megfelelő szakemberek. A fiatal játékosokat pedig akadémiai jelleggel nevelnék. "Jó, ígéretes játékosok vannak Magyarországon és egy kicsit jobb technikai képzéssel a magyarok újra visszanyerhetik régi dicsőségüket" - tette hozzá McCabe, aki reméli, ha sikeres lesz a pályázata, akkor a magyar tehetségek öt éven belül angol klubjában szerepelhetnek.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) június 27-én írta ki 4,16 milliárd forintos limitáron újabb, immár a harmadik pályázatot a Ferencvárosi Torna Club Üllői úti stadionja és a hozzá tartozó területek tulajdonjogának értékesítésére. Az FTC Zrt. részvényei 800 millióba kerülnek, a létesítmény használati joga 1,8 milliárdot ér, a stadion felújítása pedig 1,440 milliárdba kerülne - így összességében a Ferencvárost 8,2 milliárd forintért lehet megvásárolni.