Vágólapra másolva!
Szieben László korábbi ligaelnök, az FC Fehérvár volt tulajdonosa szerint a 2012-es Európa-bajnoki pályázat kudarca után a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetőségének le kell mondania. Szieben úgy véli, hogy a liga élén szerzett annyi tapasztalatot, ami alapján alkalmas lenne az MLSZ irányítására. A vezető erről a Kossuth Rádiónak nyilatkozott. 

"Az Eb-pályázat illúziója miatt sok problémát a szőnyeg alá söpörtek. Az MLSZ új vezetése eddig számításaim szerint nagyjából kétmilliárd forintjába került a magyar futballnak. Ha valaki rákérdez az elmúlt bajnokság helyezési pénzeire, melyekhez az érintett klubok csak peres úton tudnak hozzájutni, vagy a Ferencváros jogtalan száműzésére a másodosztályba, amiről jogerős bírósági határozat is megállapította, hogy hibás lépés volt, esetleg felveti valaki a 3,2 milliárd forintos reorganizációs hitel körüli anomáliákat, akkor a szövetség vezetői csak egyet tehetnek, lemondanak" - jelentette ki Szieben. "A klubok többsége már visszasírja azokat az időket, amikor én vezettem a ligát, pedig akkoriban engem is rengeteg támadás ért."

Szieben hozzátette, Európában az az általános gyakorlat, hogy a szövetség a válogatott menedzselésével foglalkozik, a liga pedig a napi ügyeket viszi, szervezi a bajnokságokat. "Nálunk a hatalom központosítása folyik, ami rendkívül veszélyes" - jelentette ki Szieben.

A 2012-es Eb-pályázatról a korábbi ligavezető úgy vélekedett, hogy sikeresebb lett volna, ha megtarthatják pozícióikat azok a vezetők, akiket jól ismertek az UEFA-n belül. "Az elnök kivégezte azokat az embereket, akik hét-nyolc éve jó kapcsolatokkal rendelkeztek az európai szövetségben. Nálunk kommunikációs üzlet lett az Eb-pályázat."

A Sziebennel készült teljes interjú a Sportvilág péntek esti adásában lesz hallható.