Vágólapra másolva!
Jövő vasárnap, a legendás futballista születésének 80. évfordulóján tartják a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia hivatalos névadó ünnepségét, amelyen a tervek szerint részt vesz Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője is. Ezt az eseménnyel kapcsolatos pénteki sajtóbeszélgetésen jelentették be.

Orbán Viktor, az utánpótlásközpontot működtető alapítvány alapítója, a Fidesz elnöke, Puskás Ferencné, valamint Mezey György, az akadémia szakmai irányító testületének vezetője a francia szakember mellett a sportág olyan jeles képviselőit invitálta meg az ünnepségre, mint Raymond Kopa, Bölöni László, Szabó József vagy Vlatko Markovic, a horvát szövetség elnöke. Várhatóan ott lesz Felcsúton az UEFA képviseletében az elnök Michel Platinit képviselő Andy Roxburgh technikai igazgató is.

Az utánpótlás nevelő intézményben - amely tavaly ősszel bentlakásos kollégiummal bővült - 14-18 éves tehetségek tanulnak. A névadó ünnepségre eredetileg november 26-án került volna sor, Puskás Ferenc november 17-i halála miatt azonban elhalasztották.