Vágólapra másolva!
A 24 csapatos angol Championshipben 16. helyezett Coventry tavaly októberben január végéig kölcsönvette Fülöp Mártont az élvonalban szereplő Tottenham Hotspurtől, s mivel a 20 éves kapus és a másodosztályú csapat kölcsönösen elégedettek voltak egymással, nem meglepő, hogy hétfőn a felek meghosszabbították a kontraktust.

Fülöp Márton állandó játéklehetőségre vágyott, és - egyelőre - erre a londoni Tottenhamnél nem volt esélye Paul Robinson és Radek Cerny árnyékában, így a korábbi, chesterfieldi "kirándulás" után a Spurs tavaly október végén újfent kölcsönadta, mégpedig a Coventrynek. A másodosztályú csapatban Fülöp remekelt, közben egyszeres magyar válogatott is lett, és nagy örömmel írta alá a hosszabbításról szóló szerződést.

"A két klub megegyezett a kölcsönadás meghosszabbításáról, és a mai napon már alá is írtam az újabb szerződésemet a Coventryhez. Nagyon örülök, hogy a Citynél maradhatok, hiszen egyrészt remekül érzem magam, másrészt itt minden adva van a fejlődéshez. Hihetetlen atmoszférájú meccseken léphetek pályára hétről hétre, és a hazai találkozókon, azt hiszem, nagyon sok csapat megirigyelné a közönségünket" - mondta a kapus.

"Fantasztikus az a támogatás, amit az együttes kap a szurkolóktól, ezt már akkor is tapasztaltam, amikor először a kapuba álltam, pedig akkor igencsak a tabella végén állt még a csapat. Azóta meccsről meccsre jobban teljesítünk, és szerencsére egyre feljebb lépkedünk a tabellán, amivel talán sikerül megháláni a szurkolók bizalmát. Remélem, hogy a lendületünk az idény végéig kitart, ha így lesz, akkor talán az FA-kupában is továbbjuthatunk, és a bajnokságban is a vártnál előrébb végezhetünk."

"Hogy aztán nyártól hogyan alakul a pályafutásom, az egyelőre még kérdéses, mindenesetre biztos, hogy nagyon jól érzem magam a Coventrynél. Bízom benne, hogy az itteni teljesítményemmel sikerül felkeltenem a magyar válogatott leendő kapitányának a figyelmét, hiszen számomra borzasztóan fontos a nemzeti csapat is, és remélem, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is ott lehetek a címeres mez közelében, sőt néha pályára is léphetek a válogatottban. A tavalyi Franciaország elleni meccs meg a Real Madrid elleni találkozó pályafutásom legemlékezetesebb meccsei közé tartozik, de remélem, sok hasonló élmény vár rám ebben a szezonban is."