Vágólapra másolva!
A profik képviseletében Kisteleki István, a liga elnöke, az amatőrök közül pedig Helmeczy László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és Vörös Tamás, a Somogy megyei szövetség vezetője lett tagja a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) ideiglenesen irányító ad hoc bizottságnak - erről határozott pénteken a szervezet rendkívüli közgyűlése.

Kisteleki 70 igen és 12 nem, Helmeczy 73 igen és 9 nem, Vörös 76 igen és 6 nem szavazatot kapott - több jelölt nem volt. (Két küldött nem voksolt.) A szövetséget átmenetileg irányító testület elnöke Kisteleki István lett.

A közgyűlés egyperces gyászszünettel kezdődött. A küldöttek a közelmúltban elhunyt Baróti Lajosra, Zavadszky Gáborra, illetve az egykori főtitkárra, Krizsán Józsefre és Endrész Károlyra, a szövetség munkatársára emlékeztek.

A tanácskozáson a szavazásra jogosult 98 küldöttből 84 jelent meg. Helmeczy László levezető elnök elmondta, hogy a Budapesti Labdarúgó Szövetség (BLSZ) jelenleg nem rendelkezik érvényes mandátummal, ezért a szervezetet senki sem képviselheti szavazati joggal a közgyűlésen. A BLSZ-nek közel egy éve nincs elnöke.

Az ad hoc bizottság a február végére tervezett tisztújító közgyűlésig vezeti a szövetséget. A testület megválasztása nem volt zökkenőmentes. Helmeczy László a törvényesség érdekében a jogszabályokra hivatkozva azt javasolta, hogy fülkében, titkosan szavazzanak a küldöttek. A résztvevők gépi szavazást szerettek volna, mert ezt gyorsabbnak ítélték. Ezt a javaslatot meg is szavazták, a levezető elnök azonban továbbra is fenntartva azt a véleményét, hogy a "fülkés szavazás" tekinthető jogilag támadhatatlannak, ez utóbbit rendelte el. Aki nem akart bemenni a fülkébe, a saját helyén is kitölthette a szavazólapot.

Kisteleki István azt javasolta, hogy február 24-én 10 órakor kerüljön sor a szervezet rendkívüli tisztújító közgyűlésére, melyen megválasztják az MLSZ elnökét és elnökségét. A küldöttek elfogadták a javaslatot. Az elnökre és az elnökségi tagokra a jelöléseket február 9-én déli 12 óráig kell eljuttatni a szövetséghez. Kisteleki a következő egy hónap legfontosabb feladatainak a 2012-es Eb-pályázat előkészítését, a szövetség új székházba költözésének zavartalan lebonyolítását és a gazdasági helyzet felmérését nevezte. Az MLSZ székhelye február 1-től a Róbert Károly körút helyett a Kőérberki lakóparkban lesz.

A Bozóky Imre vezette elnökség mandátuma hivatalosan január 4-én szűnt meg, miután Horváth Cs. Attila és Nemes Ferenc elnökségi tag is lemondott, így a testület létszáma hétre, azaz kevesebb mint a felére csökkent, s ezzel működésképtelenné vált.

A MLSZ-t ideiglenesen irányító háromtagú ad hoc bizottság péntek délután megerősítette a már nem funkcionáló elnökség január 3-i döntését, mely szerint Gyárfás Tamás a 2012-es Európa-bajnoki kandidálást előkészítő pályázati szervező bizottság elnöke.

Ezenkívül az ad hoc bizottság Kisteleki István vezetésével jóváhagyta a szervezőbizottság tagjainak névsorát. Eszerint Gyárfás irányításával Eppel János, a Porsche Hungária vezérigazgatója, Erdei Tamás, a Bankszövetség elnöke, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, Toller László, Pécs polgármestere és Sárközy Tamás jogászprofesszor képviselik minden fórumon Magyarországot a közös magyar-horvát pályázat során.