Vágólapra másolva!
Üres a kispad, lejárt Lothar Matthäus szerződése. Ki legyen az új futballkapitány? Kikértük olvasóink véleményét, akik igencsak élénken érdeklődtek a futballkérdés iránt, hiszen irdatlan mennyiségű, több mint 62 ezer voksot adtak le.

Amikor feltettük kérdésünket, még reális esély volt rá, hogy a labdarúgó-válogatott élén felemásan teljesítő Lothar Matthäus maradjon a magyar szövetségi kapitány. Mint szavazásunk végeredménye alapján kiderült: a vb-selejtezőkön elért negyedik hely ellenére a szurkolók marasztalták volna a német edzőt.

Mielőtt az egykori aranylabdás aláírt a brazil Atlético Paranaense együtteséhez, látogatóink 55 százaléka a maradása mellett tört lándzsát, ám miután az üzlet megköttetett, érthetően egyre kevesebben voksoltak Matthäusra. Végül ezt a "versenyt" 45,1 százalékkal (majdnem 28 ezer begyűjtött szavazattal!) megnyerte az exkapitány.

Nagyon érdekesen alakult a további sorrend. Közel 38 százaléknyian azzal az opcióval értettek egyet, miszerint "teljesen mindegy", ki ül a magyar kispadon...

Kapitányjelölt akadt és akad több tucatnyi, mi csak pár nevet dobtunk be, és a szavazatok további eloszlása jól mutatja, hogy jelenleg se esélyese, se várományosa nincs a Matthäus által üresen hagyott magyar kispadnak.

Azért érdemes értékelni a "futottak még" kategória miniversenyét is, amelyen az U21-es válogatott élén sikeresnek mondható Róth Antal "diadalmaskodott" - a szakállas tréner Európa-bajnoki pótselejtezőt játszott az U21-es csapattal, amely épphogy, ám mégis alulmaradt Itália legjobbjaival szemben.

Forrás: EPA

Népszerű volt, de eredménytelen

A mostanság leginkább szakkommentátorként dolgozó Verebes József lett a negyedik, míg a Fehérvárral brillírozó fiatal Csertői Aurél az ötödik helyet érte el.

Jelzésértékű, hogy látogatóink - természetesen Matthäust leszámítva - nem favorizálják a külföldi trénereket, hiszen a magyar szaksajtó szerint reális jelöltnek tekinthető Arie Haan, Egil Olsen, Vladimir Petrovic, John Gregory kvartett "hajtja a sereget".

Érdekesség: az angol várományos a voksolásunkon utolsó lett, északi (nyelv)rokonaink, a finnek viszont épp a minap szerződtették Gregory honfitársát, Roy Hodgsont.

A szavazás végeredménye:
1. Maradjon Matthäus 27 987 - 45,1 %
2. Teljesen mindegy 23 484 - 37,8 %
3. Róth Antal 3337 - 5,4 %
4. Verebes József 2479 - 4,0 %
5. Csertői Aurél 1784 - 2,9 %
6. Arie Haan 1155 - 1,9 %
7. Egil Olsen 847 - 1,4 %
8. Vladimir Petrovic - 698 1,1 %
9. John Gregory 299 - 0,5 %
Összesen: 62 070