Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) delegációja csütörtökön délután a Kútvölgyi úti kórházban kereste fel Puskás Ferencet, hogy átadja neki a szervezet megalakulásának 50. évfordulója alkalmából létrehozott "Európa bajnokai" kitüntetést.

Az emlékplakett mellett egy díszes könyvet és DVD-t is átvehetett a betegeskedő legenda. Az ünnepi eseményen részt vett Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára, valamint Buzánszky Jenő és Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás játékosai, akik szintén kaptak egy-egy példányt a könyvből.

A Real Madriddal háromszoros BEK-győztes Puskáson kívül további két magyar részesült ebben az elismerésben, Guttman Béla és Kovács István azonban edzői munkásságával érdemelte ki a díjat. Előbbi szakember a portugál Benficával (1961, 1962), míg utóbbi a holland Ajax Amsterdammal (1972, 1973) hódította el kétszer a serleget.

A kitüntetést - az idei futballszezon alatt - az európai labdarúgás történetének legnagyobb alakjai és egyesületei, a korábbi BEK- és BL-győztesek vehetik át.