Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sporthivatal (NSH) révén az állam anyagilag is támogatja a január 6-án tragikus körülmények között elhunyt labdarúgó, Zavadszky Gábor emlékére vasárnap, a Papp László Sportarénában sorra kerülő tornát. Ezt Lamperth Mónika belügyminiszter jelentette be, miután a család kérésére hivatalában fogadta a Limassolban elhunyt futballista özvegyét és egyik legjobb barátját, a torna szervezőjét, Hrutka Jánost.

"Miután kifejeztem együttérzésemet, segítséget kértek a jótékonysági torna megrendezéséhez. A sportaréna egy napra 9 millió forintba kerül, melyből 5 millió a bérleti díj, ezt teljes egészében elengedi az NSH, sőt további egymillióval segíti a rendezvényt. Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke az általa vezetett szervezet nevében szintén felajánlott egymillió forintot" - mondta Lamperth Mónika.

Hrutka János azt mondta, a hiányzó kétmilliót szponzorok révén elő tudja teremteni, így minden akadály elhárult a torna megrendezésével kapcsolatban.

Az eseményen Zavadszky Gábor három magyar klubja, azaz a Ferencváros, az MTK és a Dunaferr vesz majd részt, míg a negyedik együttes a barátaiból összeállított csapat lesz, melyben a tervek szerint pályára lép Lothar Matthäus volt szövetségi kapitány is, aki ekkor búcsúzik majd el a magyar szurkolóktól. A torna teljes bevételét Zavadszky családja, felesége és ikerfiai kapják meg.

A boncolás alapján az orvosok szerint szívroham és tüdőembólia okozta a futballista halálát, de a pontos ok csak a szövettani vizsgálat eredménye után derül ki. Zavadszky mindhárom magyar klubjával bajnokságot nyert, négyszer a válogatottban is pályára lépett.