Vágólapra másolva!
Bár mostanság nehéz bármit is biztosan kijelenteni, ami a magyar labdarúgással kapcsolatos, de több német forrás, így a dpa hírügynökség, illetve a Kicker honlapja is tényként számol be arról, hogy Lothar Matthäus egyéves szerződést írt alá a brazil élvonalban szereplő Atlético Paranaense csapatával.

A német szakember az MTI kérdésére cáfolta, hogy aláírt volna a brazil klubhoz, ugyanakkor a Kickernek úgy nyilatkozott, hogy végre visszatért a napi munkához.

Matthäust már korábban is összehozták számos klubbal, hívta a Besiktas, a PAOK, a Nürnberg, a Wolfsburg, a Hearts, de mindig hangoztatta, hogy ő a magyar válogatottat akarja kijuttatni a 2006-os világbajnokságra. Ez végül nem sikerült neki, ráadásul december 31-én lejárt a szerződése, ekkor került képbe az Atlético Paranaense.

A Sport Bildnek a dél-amerikai ajánlat kapcsán annyit mondott az egykori aranylabdás, hogy vonzónak találta, amit kínáltak, és az is kiderült, hogy Brazíliába is elutazott, hogy találkozzon a klub vezetőivel.

A hét elején azonban jött az újabb, korántsem meglepő fordulat, Matthäus jogi képviselője ugyanis azt állította, hogy a német szakembernek 2008-ig szóló szerződése van a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként, s az eredetileg a 2005-ös év végéig érvényes kontraktusát már szeptemberben meghosszabbították.

Hogy a magyar szurkolók körében igencsak népszerű Lothar dolgozik -e még a válogatottnál, az remélhetőleg mihamarabb kiderül, az azonban biztosnak tűnik, hogy a Rapid és a Partizan után ismét munkát vállalt egy klubcsapatnál. Az Atlético Paranaense Parana állam fővárosának, Curitibának a csapata, és mióta 1995-ben visszajutott az élvonalba számos sikert ért el. Az előző idényben a magyar válogatottban is bemutatkozó Leandróval a soraiban eljutott a Libertadores-kupa dőntőjéig, ahol azonban a Sao Paolo 5-1-es összesítéssel jobbnak bizonyult.

Az APR 2001-ben megnyerte a brazil bajnokságot, 2004-ben pedig második lett a Santos mögött, létesítményei felveszik a versenyt az európai élcsapatokéval, stadionja pedig az egyik legszebb Brazíliában. A Hurrikán becenévre hallgató gárda a január 11-én rajtoló regionális ligában lép pályára először 2006-ban, aztán február közepétől kezdetét veszi a brazil kupa, a bajnokság pedig április 16-án indul.

Hogy a Matthäus-saga ezzzel még nem ért véget, az szinte borítékolható, a brazil csapat honlapján ugyanis egyetlen cikk sem említi a szerződés tényét, ugyanakkor egy újabb egyesület hirdeti, hogy neki a németre van szüksége, a Persepolis Teherán vezetői szombat este állítólag Bécsben tárgyaltak exkapitányunkkal.