Vágólapra másolva!
Az egyszeres magyar válogatott kapus, Fülöp Márton kölcsönbe az angol másodosztályú Coventry City csapatához került a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspurtől.

Fülöp, aki tétmérkőzésen még nem védett a londoni gárdában, három hónapra került a Coventryhez, amely jelenleg a 22. helyen áll a 24 csapatos bajnokságban. A magyar hálóőr az előző idényben a Chesterfieldnél is kölcsönben szerepelt, a Coventry pedig azért kereste meg a Tottenhamet, mert a West Ham visszahívta Stephen Baywatert, aki szintén csak átmenetileg szerepelt az égszínkékeknél.

"Nagyszerű dolog, hogy a Coventrynél lehetőségem lesz újra folyamatosan védeni" - nyilatkozta Fülöp új csapatának honlapján. "Az elmúlt szezonban 20 alkalommal ültem a Tottenham kispadján, és szükség volt arra, hogy fejlődjek. Nyár óta próbáltam keresni egy klubot, ahol kölcsönben védhetek, úgyhogy örülök, hogy összejött."

Fülöp Mártonra nem csak a Coventryben, de az U21-es válogatottban is fontos szerep vár, a fiatalok november 11-én és négy nappal később az Európa-bajnoki címvédő olaszok ellen lépnek pályára a legjobb 8 közé jutásért.