Vágólapra másolva!
Mészöly Géza, az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője örül annak, hogy péntek este újabb kemény erőpróba vár az együttesre: a Szusza Ferenc-stadionban 20 órától az Ipswich Town szerepel.

"Télen tanulmányúton jártam Angliában, s akkor láttam a riválist. Arra gondoltam, jó lenne, ha megmérkőznénk velük, lemérnénk, mire vagyunk képesek" - mondta a tréner a csütörtöki sajtóreggelin.

Mészöly Géza hozzátette: a nagy múltú szigetországi gárda tipikus "angol focit" játszik. "Nagyon kemény, erőteljes stílusban futballoznak, fontos szerepe van a fizikumnak. Így biztos, hogy pénteken is hajtós találkozót láthatnak a szurkolók. Örülök annak, hogy ismét híres külföldi riválisunk lesz, ez sokkal hasznosabb, mintha alsóbb osztályú magyar csapatokkal játszanánk" - mondta Mészöly, utalva a Feyenoord elleni, bő másfél héttel ezelőtti siófoki összecsapásra, amelyet a hollandok 3-1-re megnyertek.

Az élvonalról balszerencsével, osztályozón lemaradó Ipswich Town gyengült a nyáron: távozott a kiváló csatár, a Blackburn Roverst választó finn Sheki Kuqi, valamint Drissa Diallo, Tommy Miller és Kevin Davies. Utóbbi két futballista a Premier League-be került Sunderlandhez igazolt.

Az angolok eddig három edzőmeccset játszottak: 2-0-ra kikaptak a Glasgow Rangerstől, legyőzték 2-0-ra a Cambridge Unitedet, valamint 5-2-re diadalmaskodtak a Boston Uniteddel szemben. Az Újpestnél úgy tudják, hogy péntek este több száz angol szurkoló érkezik a stadionba.