Vágólapra másolva!
Július 22-én, pénteken, majd 24-én, vasárnap is Magyarországon lép pályára az Ipswich Town labdarúgócsapata. Az angol együttes először a Szusza Ferenc-stadionban az Újpesttel, majd egynapos pihenőt követően Diósgyőrben, a DVTK ellen meccsel. A nyári átigazolási időszak eseményei miatt az angolok gyengébb kerettel érkeznek, mint amilyennel befejezték a bajnokságot, nem tart a csapattal például az a Darren Bent, aki az előző idényben 20 góllal házi gólkirály volt, írja az Újpest hivatalos honlapja.

A 21 éves Bentet a Premier League-ben szereplő Charlton Athletic vette meg hárommillió fontért. Szintén elkelt a másik gólvágó, a 19 találatig jutó finn válogatott Shefki Kuqi is, aki a Blackburnhöz igazolt, így a következő idényben már az élvonalban riogathatja a védőket és a kapusokat.

Új csapatban folytatja a spanyol Pablo Counago, aki hazatért és a Málaga mezét húzhatja magára az ősszel, illetve a guineai Drissa Diallo is, aki a Sheffield Wednesday játékosa lett, a Premier League-be feljutott Sunderland pedig Tommy Millert és Kelvin Daviest csábította el.

Nem jön Magyarország Rui Marques és Edwin Ouon sem, a próbajátékon lévő labdarúgók ugyanis nem nyerték el Joe Royle edző tetszését, a középpályás Kevin Horlock pedig a Rangers ellen 2-0-ra elvesztett edzőmeccsen sérült meg.

Az angolok 18-as kerettel érkeznek, amiben a következő játékosok kaptak helyet: Fabian Wilnis, Matthew Richards, Jason De Vos, Richard Naylor, Jim Magilton, Darren Currie, Dean McDonald, Aidan Collins, Owen Garvan, Shane Supple, Ian Westlake, Lewis Price, Sam Parkin, Nick Forster, Dean Bowditch, Jimmy Juan, Liam Trotter, Chris Casement.