Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata szerződésszegés miatt feljelentette volt játékosát, a szlovén Adem Kapicot, aki hasonló okokból a nemzetközi szövetséghez fordult.

A klubot működtető részvénytársaság közleménye szerint a válogatott futballista jelentős kárt okozott az egyesületnek, mivel számos alkalommal megsértette a kontraktust. Az FTC-nek ezért kártérítési igénye van, s ennek érvényesítésére irányuló keresetet a klub benyújtotta a megállapodásban rögzített illetékes bíróságon.

A jogerős döntés után lesz végleges a játékosnak járó összeg nagysága. A határozat megszületéséig a klub visszatartotta a kártérítés összegét, s csak az ezen felüli részt utalta át a középpályásnak. A 100% Fradi című hetilap úgy tudja, hogy Kapic a FIFA-hoz fordult, mert véleménye szerint a Ferencváros nem óhajtja kifizetni a neki járó teljes összeget.

"Sajnálom, hogy nem sikerül békében elválni attól a klubtól, melyben pályafutásom legsikeresebb időszakát töltöttem. Soha nem akartam ártani a Ferencvárosnak, amely kizárólag saját magának köszönheti a kialakult helyzetet. Több mint egy évig türelmesen vártam a pénzemre, majd amikor nem láttam esélyt a helyzet megoldására, feljelentettem a Ferencvárost a ligánál" - mondta Kapic, aki kétszer is benyújtotta igényét az MLL-nek, de mindkét alkalommal visszavonta azt.