Vágólapra másolva!
Szombaton 20 órakor a Szuperkupa-párharc első felvonásával, azaz a bajnok Debreceni VSC-AVE Ásványvíz és a kupagyőztes FC Sopron összecsapásával hivatalosan is megkezdődik a 2005/06-os labdarúgóidény.

A hűség városában sorra kerülő első mérkőzés egyértelmű esélyese a vendég gárda, amely a nyári átigazolási szezonban ha lehet, még inkább megerősödött, míg a hazaiaktól számos meghatározó futballista - például Bárányos Zsolt és Tóth Mihály -, valamint a vezetőedző Pintér Attila is távozott.

A Ferencvárossal 2004-ben duplázó szakember helyét Csank János, korábbi szövetségi kapitány vette át. "Nem hiányzik a csapatnak ez a meccs, pedig biztos, hogy sok szurkoló várja a találkozót, a győzelmünket. Lehet, hogy számukra csalódást okozunk majd, de pillanatnyilag csak az a célunk, hogy megnehezítsük a topon lévő Debrecen dolgát" - mondta a soproni vezetőedző.

Csank János elmondta, hogy a korábbi csapatból mintegy tíz futballista maradt, aki játszott több-kevesebb alkalommal az élvonalban. "Az csak az esti órákban dől el, hogy az újak közül kire számíthatok. Vannak, akik sérültek, s a játékengedélyek beszerzése sem egyszerű dolog. Talán a szerdai visszavágóra már erősebbek leszünk, neveket tekintve biztosan. Az első meccs azonban még mindenképpen esetleges lesz a részünkről, hiszen háromhetes késében vagyunk az ismert okok miatt" - tette hozzá az FC Sopron szakmai irányítója. Az biztos, hogy az előzetes hírekkel ellentétben Kriston Attila mégsem Sopronban folytatja, hanem Zalaegerszegen.

Az ellenfél háza táján egészen más a helyzet, a klub ugyanis stabil alapokon nyugszik, így a csapat játékosainak csak az előttük álló feladatokra kell összpontosítaniuk.

"Az első perctől fogva szeretnénk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, és mindenképpen uralni akarjuk a játékot. Egyértelműen az a célunk, hogy Debrecenbe kerüljön a Szuperkupa. Úgy érzem, ez a két összecsapás tökéletes főpróbája lehet a Hajduk Split elleni Bajnokok Ligája párharcnak" - nyilatkozta Supka Attila, a hajdúságiak vezetőedzője.

Az eddigi Szuperkupa-találkozók:
1992. augusztus 12.:
Újpesti TE - Ferencváros 3-1 (0-0)
Népstadion, 12 000 néző
v.: Vágner
Újpest: Gróf - Milisits, Aczél, Tomka, Szlezák - Miovecz, Bérczy, Véber, Kecskés - Bácsi (Tiefenbach, 56.), Eszenyi
FTC: Balogh T. - Simon T., Telek (Nagy Zs., 25.), Keller - Páling, Lipcsei, Fodor (Vanicsek, 60.), Szekeres T. - Gregor, Balogh G., Wukovics
gól: Eszenyi (50.), Eszenyi (66.), Szlezák (73.), illetve Balogh G. (80.)

1993. augusztus 25.:
Ferencváros - Kispest-Honvéd FC 2-1 (2-0)
Népstadion, 20 000 néző
v.: Puhl
FTC: Szeiler - Kuznyecov, Telek, Szekeres T. - Simon T. (Szűcs M., 70.), Détári, Lipcsei, Keller - Zavadszky (Vanicsek, 60.), Kovács J., Gregor
Kispest: Brockhauser - Szabados J. (Csábi, 31.), Bánfi, Plókai A., Csehi T. - Stefanov, Sallói, Pisont (Illés, 10.), Duró - Orosz, Hamar
gól: Gregor (20.), Szekeres T. (38.), illetve Sallói (84., 11-esből)

1994. augusztus 3.:
Ferencváros - Vác FC-Samsung 2-1 (0-0)
Népstadion, 8000 néző
v.: Hartmann
FTC: Szeiler - Simon T., Telek, Szekeres T. - Páling (Hrutka, 79.), Lipcsei, Albert, Czéh, Keller - Christiansen, G. Kopunovics (Neagoe, 56.)
Vác: Koszta - Gyöngyösi (Víg, 66.), Aczél, Aranyos - Puglits, Nyilas, Nagy T., Sallai T., Romanek J. - Dzurják, Bánföldi (Füle, 66.)
gól: Páling (54.), Simon T. (88.), illetve Füle (87.)

2002. július 20.:
Újpest FC - Zalaegerszeg 3-1 (3-0)
Siófok, 6000 néző
v: Juhos
Újpest: Vlaszák - Németh T. (Kunzo 14.), Kozel, Tamási, Juhár - Simek, Farkas B. (Tokody 67.), Sloncik (Korolovszky 62.), Rósa H. - Kovács Z., Móri
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Udvari (Ljubojevic a szünetben), Csóka, Szamosi - Babati, Vincze O., Balog Cs., Egressy - Kenesei K. (Sabo, 71.), Koplárovics
gól: Kovács Z. (31., 40.), Móri (36.), illetve Egressy (85.)

2003. július 19.:
MTK - Ferencváros 2-0 (1-0)
Puskás Ferenc-stadion, 3000 néző
v: Ábrahám
MTK: Végh - Molnár, Komlósi, Juhász, Füzi - Zavadszky, Zabos (Pusztai, 66.), Jezdimirovic, Rednic (Czvitkovics a szünetben) - Torghelle, Silva (Lengyel 59.)
Ferencváros: Szűcs - Balog, Vukmir (Somorjai 71.), Kiss, Bognár (Kriston a szünetben) - Kapic (Zováth a szünetben), Lipcsei, Leandro - Rósa, Jovic, Penksa
gól: Torghelle (30.), Czvitkovics (51.)