Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága kedden elutasította a Ferencváros fellebbezését, így az idei döntős nem szerepelhet a Magyar Kupa 2005-2006-os kiírásban.

Az MLL fegyelmi bizottsága május 24-én határozott úgy, hogy a május 11-én rendezett finálé során elkövetett súlyos sportszerűtlenségek miatt kizárja az FTC-t a következő sorozatból.

Az MLSZ a másfél hónappal ezelőtt - tárgyalás mellőzésével - meghozott határozatot alapjaiban helyben hagyta, azzal a kitétellel, hogy a liga fegyelmi bizottsága által meghatározott joghátrányt oly módon tekinti végrehajtandónak, hogy az FTC nevezése a 2005-2006. évi Magyar Kupára nem fogadható el. A határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs.

Kőszegi Géza, az MLL fegyelmi bizottságának elnöke május 24-én a döntés indoklásaként elmondta: a zöld-fehérek megsértették a fegyelmi szabályzat három pontját, nem vettek részt az ünnepélyes eredményhirdetésen, a játékosaik közül hárman kiállítást érő szabálytalanságot, mások pedig egyéb súlyos sportszerűtlenségeket követtek el.

A fináléban kiállított ferencvárosi Adem Kapic, Rósa Dénes és Szűcs Lajos, valamint a soproni Pintér Zoltán huszonnégy órával a találkozót követően egy-egy MK-találkozóra szóló eltiltást kapott.

Az MLL és az FTC Rt. igazgatósága egyaránt egymillió forintos pénzbírsággal sújtotta László Csaba vezetőedzőt a Magyar Kupa május 11-i döntőjével kapcsolatban elindított vizsgálat eredményeként. A liga emellett - egy évre felfüggesztve - tíz hónapra el is tiltotta az edzőt.

A klubnál a tréneren kívül még heten kaptak büntetést. Keller József másodedzőnek 300 ezer, Haaz Ferenc technikai vezetőnek és Lipcsei Péter csapatkapitánynak 100 ezer, Rósa Dénesnek, Szűcs Lajosnak és Adem Kapicnak 50 ezer forintot kell fizetnie, Tepszics Ignác cégvezető pedig írásos figyelmeztetést kapott.