Vágólapra másolva!
Hiába vezetett az Újpest FC Rajczi Péter találatával 1-0-ra a holland Feyenoord ellen, végül 3-1-es vereséget szenvedett a Siófokon rendezett barátságos labdarúgó-mérkőzésen.

Eredmény:
Újpest FC - Feyenoord (holland) 1-3 (0-0)
Siófok, 5000 néző
v.: Kassai
Újpest: Vlaszák - Kiss Z. (Tolney, 61.), Böjte, Vermes, Vanczák - Tóth B. (Vituska, 71.), Erős K. (Lettrich, 80.), Polonkai (Vandenbroeck, 46.), Tóth N. - Rajczi, Kovács Z. (Feczesin, 61.).
Feyenoord: Lodewijks (Aerts, 46.) - Östlund, André, Greene, Snoyl -
Schreuder (Derrick, 46.), Paauwe (Pardo, 46.), Hofs (De Graaf, 68.), Boussabon - Kuyt (Castelen, 46.), Kalou (Lazovic, 63.).
gól: Rajczi (47.), illetve André (49.), Vandenbroeck (72., öngól), Lazovic (91.)
sárga lap: Vanczák (62.)

7. perc: Kuyt fedezte a labdát a 16-oson belül, majd remek ütemben ugratta ki a jobb oldalon felfutó Östlundot, aki öt méterről lőtt a rövid sarok irányába, de Vlaszák hárított.

19. perc: Tóth Norbert gyorsan elvégzett szabadrúgására Tóth Balázs érkezett a hosszú saroknál, de fejese kevéssel elkerülte a jobb felső sarkot.

21. perc: egy villámgyors holland kontra végén Kalou ugratta ki Hofsot, aki 7 méterről a kimozduló Vlaszákba lőtt.

47. perc: Rajczi - akit a Stoke City próbajátékra hívott - harcos labdaszerzése után egyedül tört kapura, és 10 méterről a bal sarokba lőtt (1-0).

50. perc: egy jobb oldali szögletet Vlaszák "elnézett", így az előrehúzódó Andrénak nem okozott gondot két méterről a kapuba fejelnie (1-1).

72. perc: egy jobb oldali beadás után a csereként beállt, az Újpestnél csak próbajátékon lévő belga Vandenbroeck saját kapujába lőtt (1-2).

84. perc: Lazovic 20 méterről óriási kapufát lőtt.

91. perc: Castelen cselezgetett a 16-os jobb oldalánál, majd középre lőtt, és Lazovic öt méterről a kapu jobb oldalába pörgetett (1-3).

Forrás: MTI

Vanczák és Kuyt párharca

A várakozásoknak megfelelően a hollandok rögtön a kezükbe vették az irányítást és jó néhány perc kellett, mire a fővárosiak felvették a ritmust nagy hírű ellenfelükkel szemben. Később az Újpest teljesen egyenrangú ellenfélként tudta felvenni a harcot az első félidőben, így gól nélküli első félidőt látott a közönség. A második játékrészben kijött a két csapat közötti valós különbség, így a rotterdami együttes magabiztosan nyerte a találkozót.