Vágólapra másolva!
Fehér Miklós (1979-2004) címmel portréfilm készült a 2004. január 25-én, a Guimaraes-Benfica portugál bajnoki mérkőzés utolsó percében tragikus körülmények között elhunyt magyar válogatott labdarúgóról.

Az alkotás a csatár életét mutatja be gyermekkorától kezdve pályafutásának legfontosabb és legszebb állomásain keresztül (Rába ETO, Porto, Braga, Salguieros, Benfica), a tragédiáig, illetve a halála utáni megemlékezésekig.

A győri Piramis Produkció rendezésében elkészült filmben Fehér Miklósról vall többek között az édesapa, beszélnek a játékos egykori barátai, pályatársai, edzői itthon és Portugáliában.

"Nem zseninek született, ugyanakkor az átlagnál tehetségesebb ember volt mind mentális szempontból, mind sport tekintetében. Személyiségjegyei, a családi háttér, valamint emberi tényezői, akaratgazdagsága, céltudatossága viszont sokkal előrébb repítették, mint egy esetlegesen zseninek született játékost" - nyilatkozza róla a filmben Ubrankovics Mihály, a magyar utánpótlás-válogatott korábbi kapitánya.

Az 55 perces alkotást várhatóan Magyarországon és Portugáliában is bemutatják a televízióban, valamint megvásárolható lesz DVD-n is magyar és portugál nyelven.