Vágólapra másolva!
Akárcsak pár napja Tóth Norbert, vasárnap Kovács Zoltán is úgy döntött, hogy szerződést hosszabbít Újpesten: a rutinos csatár 2008. június 30-ig a Megyeri úton marad.

Kovács Zoltán 1996 nyarán igazolt az Újpesthez, s azóta megfordult a görög PAOK Szalonikinél, a francia Chateauroux-nál és a kínai Sencsennél is, ám újabb három évig most biztosan a fővárosi együttesnél marad.

"Amikor hazajöttem Kínából, azt nyilatkoztam, hogy nem szeretnék mindenáron külföldre igazolni, itthon pedig más klub nem is jöhet számításba, csak az Újpest. Ezzel a szerződéssel tehát megkaptam, amire vágytam, hosszú távon, akár pályafutásom végéig az Újpest játékosa lehetek. Bár remélem, ez nem három év után következik be" - nyilatkozta Kovács Zoltán az ujpestfc.hu-nak.

"Ami az új idényt illeti: Újpesten mindig kötelező a legszebb célokat kitűzni, függetlenül attól, hogy milyen a játékosállomány átlagéletkora. Ez a nyár nem arról szól, hogy nagy neveket igazolunk, hanem tehetséges fiatalokat, akiknek még idő kell a beilleszkedéshez s nem kell azonnal húzóemberekké válniuk. Nekünk, idősebb játékosoknak az a feladatunk, hogy segítsük őket mindenben."

"Sokan kérdezik, emlékszem-e 1996-ra. Persze, hogy emlékszem, hiszen akkor is sok fiatal került az Újpest csapatába: Fehér Csaba, Herczeg Miklós, Tamási Zoltán, Zombori Zalán, Babati Ferenc és én. Ráadásul itt játszott Szanyó Karcsi, Füzesi Zsolt, Szűcs Lajos és Sebők Vili. Annyiban más volt akkor a helyzet, hogy a fiataloknak akkor volt NB I-es múltjuk, igaz, nem volt annyi rutinos labdarúgó a klubnál. A fogadtatás akkor is vegyes volt, és lám, mit értünk el."