Vágólapra másolva!
A hétvégén az első forduló első mérkőzéseivel kezdődik az európai labdarúgóvilág nyári sorozata, az UEFA-Intertotó-kupa, amelynek idei kiírásában a Budapesti Vasas és a Lombard FC Pápa szerepel.

Az angyalföldiek szombaton 19 órától a szlovák bajnokságban 4. helyen zárt Dubnicát fogadják, s csak akkor lehet esélyük a továbbjutásra, ha nem a tavasz nagy részét jellemző bágyadt, erőtlen és veszélytelen produkciót nyújtják az Illovszky Rudolf-stadionban. Egervári Sándor vezetőedző egyelőre nem számíthat új játékosra, ráadásul távozott - éppen Pápára - a balszélső Kovrig Ákos, bár ő nem tartozott a piros-kékek kulcsemberei közé.

A magyar együttesben várhatóan nem léphet pályára Füzi Krisztián és Gyánó Szabolcs sem.

A vendégeknél Budapesten debütál az új szakvezető, Lubomir Noszicky, aki a 67 évesen visszavonuló egykori szlovák kapitányt, Jozef Jankechet váltotta a kispadon. A 38 esztendős tréner a klub honlapján elmondta, szereztek videofelvételt a budapesti együttesről, s szeretnének továbbjutni.

A szlovák gárda az elmúlt két szezon során túlélte az első fordulót: 2003-ban a ciprusi Olimpiakos Nicosia (3-0, 4-1), míg tavaly az albán Teuta Durres (4-0, 0-0) ellen jutott tovább.

Pápán az első nemzetközi kupaszereplésre készülnek: az ellenfél grúz pontvadászatban hatodik WIT Georgia lesz. A csapat két éve még bajnoki címet szerzett, ám a legutóbbi szezonban nemcsak az edzőváltások, de a pénzügyi csőd közelsége is fenyegette az együttest, amely így nem tudta megismételni a jó teljesítményt. A meccsre vasárnap 19 órától kerül sor.

Szentes Lázár vezetőedző számára jó hír, hogy az új szerzeményekre is számíthat, így ha kell, pályára küldheti Facskó Balázst, Dombai Andrást, Herczeg Miklóst és Kovrig Ákost is. A gólkirály Tomas Medved viszont távozni készül külföldre.

A klub vezetőinek fáradságos munkájának köszönhetően, mind a négy új játékosunk - ha Szentes Lázár (képünkön), szakmai igazgató is úgy gondolja -, is pályára léphet a vasárnapi, UEFA-Intertotó Kupa mérkőzésen. Így a WIT Georgia Tbiliszi ellen vehethető lesz: Facskó Balázs, Dombai András, Herczeg Miklós és Kovrig Ákos is! Hajrá Fiúk

A Vasas Molnár Balázs török csapatával, a BB Ankarasporral találkozhat a második körben, míg a harmadikban az angol Newcastle United lehet az ellenfél. A Pápa az FC Victoria (luxemburgi)-IFK Göteborg (svéd) párosítás győztesével találkozna a második körben. Ezen az ágon van még a skót Rangers, az osztrák Sturm Graz és a német VfL Wolfsburg is, tehát ezen csapatok egyike lehet a pápaiak ellenfele a harmadik körben.

a program, Intertotó-kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés:
június 18., szombat:
Vasas - Dubnica (szlovák) 19.00
vezeti: Sinisa Zrnic (bosnyák)

június 19., vasárnap:
Lombard FC Pápa - WIT Tbiliszi (grúz) 19.00
vezeti: José Luis Mengual Prades (andorrai)

a további párosítás
FK Smederevo (szerb-montenegrói) - FK Pobeda (macedón)
Beitar Jerusalem (izraeli) - FK Sileks (macedón)
Valetta FC (máltai) - FK Buducnost Podgorica (szerb-montenegrói)
NK Slaven Koprivnica (horvát) - NK Ptuj (szlovén)
Olimpiakos Nicosia (ciprusi) - Gloria Bistrita (román)
CFR Cluj (román) - FK Vetra (litván)
Dinamo Tirana (albán) - NK Varteks (horvát)
Karvan Evlakh (azeri) - Lech Poznan (lengyel)
FC Ranger's (andorrai) - Sturm Graz (osztrák)
FC Lernagorts-Ararat (örmény) - Neuchatel Xamax (svájci)
Nyeman Grodno (fehérorosz) - FC Zlín (cseh)
Tiligul Tiraspol (moldáv) - Pogon Szczecin (lengyel)
Victoria Rosport (luxemburgi) - IFK Göteborg (svéd)
Turku (finn) - Akranes (izlandi)
Bangor City (walesi) - Dinaburg (lett)
FC Zalgiris Vilnius (litván) - Lisburn Distillery (északír)
Bohemian FC (ír) - KAA Gent (belga)
Trans Narva (észt) - Lokeren (belga)
Skála (feröeri) - Tampere United (finn)

(MTI) / [origo]