Vágólapra másolva!
Csütörtökön ismét nem született ítélet a soproni városi bíróságon Bognár György, a Matáv SC Sopron labdarúgócsapatának korábbi edzője és ügyvezetője ügyében, mivel a bíróság a volt válogatott játékos igazságügyi elmeorvosi szakértő vizsgálatát rendelte el.

A negyedik tárgyalási napon Francis Imre ügyvéd egy magánfelkérésre készített igazságügyi elmeorvosi szakvéleményt nyújtott be a bíróságnak, amelyet Bognár játékszenvedélyével kapcsolatban készítettek. Ebben az állt, hogy a feszültség azonnali levezetése Bognárnál játékszenvedélyben mutatkozik meg, ilyenkor nem mindig ura az akaratának, s nem a helyzeteknek megfelelő döntéseket hoz.

Ezt követően a volt soproni tréner maga is beszélt játékszenvedélyéről. Elmondta, hogy franciaországi légióskodása idején ismerkedett meg a kaszinók világával, de ez a "betegség" komolyan 1992-ben, Magyarországra történt hazatérése után hatalmasodott el rajta. Általában élete feszültebb, felpörgetettebb időszakaiban látogatta a kaszinókat, amikor előtte egész nap dolgozott. Ha nem is ment munkája rovására a játékszenvedély, a magánéletére viszont kihatott.

A szakvélemény és az elhangzottak alapján a bíróság igazságügyi elmeorvosi szakértő vizsgálatát rendelte el. Erre Győrben kerül sor, a vizsgálat időtartama várhatóan két hónap. Június elejére készülhet el a szakvélemény, ám ekkor a bíróságokon ítélkezési szünet van, így a következő tárgyalás várhatóan augusztusban lesz.

A MATÁV-Sopron Futball Kft. 2003 nyarán azért jelentette fel Bognárt, mert a cég tulajdonosai szerint pénzügyi visszaéléseket követett el, és ezzel több mint 10 millió forintos kárt okozott.

Továbbra sincs ítélet Bognár György ügyébensportmagyarfoci20050303tovabbra.html