Vágólapra másolva!
Bognár György, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője hétfő reggel nem jelent meg a Soproni Városi Bíróságon büntetőpere első tárgyalásán, amelyet távolléte miatt januárra halasztottak. A Matáv Futball Sportszolgáltató Kft. tavaly nyáron azért jelentette fel a korábbi vezetőedzőt, illetve klubigazgatót, mert nem kezdte meg az általa okozott kár megtérítésére vonatkozó részletfizetést.

A Matáv-Sopron 2002-ben befektetőt keresett, hogy elindulhasson az élvonalban, ezért ezzel a feladattal egy céget bízott meg. Bognár úgy látta, ez nem hoz eredményt, ezért szóban megegyezett a klubot üzemeltető gazdasági társaság felügyelőbizottságával, hogy a megbízott cégnek biztosított feltételekkel ő is megpróbál befektetőt szerezni.

A tréner szerint az ő közreműködésének köszönhetően vállalt szerepet Antók Zoltán a soproni futballban és lett 20 százalékos tulajdonosa a sportvállalkozásnak. Bognár György úgy vélte, a megoldás "tető alá hozásával" a szóbeli megállapodás értelmében 15 millió forint jutalék járt neki, s ennek előlegeként vett fel a klubtól 10,4 millió forintot, ami tételesen kimutatható az egyesület könyvelésében.

Hétfőn Francsics Imre, Bognár György jogi képviselője elmondta, vasárnap este felhívta őt Bognár felesége, akitől azt az információt kapta, hogy ügyfele Kispesten egy öregfiúk labdarúgó-mérkőzésen megsérült, ezért nem tudott megjelenni a tárgyaláson. Gajdos Anikó bírónő azzal fordult az ügyvédhez, hogy reméli: Bognár orvosi igazolással is alá tudja támasztani távolmaradása jogosságát. Ellenkező esetben ugyanis a bíróság élni fog a törvény által adott jogával annak érdekében, hogy a megjelenését a tárgyaláson biztosítsa.

Ezt követően a bírónő január 10-ére és 11-ére jelölte ki a tárgyalási napokat, mivel néhány beidézett tanú - köztük a külföldön tartózkodó Bodnár László, a futballklub örökös tiszteletbeli elnöke - előre, hivatalosan is jelezte, hogy hétfőn nem tud megjelenni.

(MTI)