Vágólapra másolva!
Az esélytelen nyugalmával készül a Diósgyőr az FTC elleni hét végi bajnokira, ám Kiprich József vezetőedző örömmel újságolta, miszerint négy régebbi DVTK- futballista csatlakozhat a keretéhez. A cél a borsodi együttesnél továbbra is a bennmaradás kiharcolása, amihez Kiprich szerint az szükséges, hogy a téli szünetig ne szakadjanak le nagyon a riválisoktól.

- Jelenleg milyen a hangulat az öltözőben és a szurkolók körében? - kérdeztük az elmúlt hetek viharai okán Kiprichet.
- Úgy érzem, a szurkolók is kezdenek megnyugodni, hiszen a Pápa ellen ugyan kikaptunk, mégis vastapssal honorálták, hogy a játékosok kilencven percen keresztül csúsztak-másztak a siker érdekében. A futballisták feszültsége is egyre inkább oldódik, ami szükséges is, hiszen idegesen képtelenség ezt a szép játékot művelni.

- A keret a későbbiekben erősödhet még?
- Kell is, hogy erősödjön, mivel csak úgy van esélyünk a bennmaradás kiharcolására, ha igazolunk még rutinos labdarúgókat. Úgy tudom, a régebbi diósgyőri játékosok közül Vitelki, Mogyoródi, Udvari és Horváth Attila hamarosan aláírja a szerződését, márpedig velük valóban erősödnénk.

- Mikorra várható a csapatépítés befejezése?
- Ezt most nehéz lenne megmondani, hiszen a világon nem volt még olyan, hogy csütörtökön alakuljon ki egy csapat kerete, és két nap múlva már bajnokin kelljen pályára lépnie. Velünk ez történt a Pápa elleni rajton, a játékosok azonban nem keltettek csalódást. Ráadásul több fiatal labdarúgónk szép jövő előtt áll, nem véletlenül az utánpótlás-válogatottak tagjai, persze azért szükség lenne arra, hogy mellettük rutinos játékosok segítsék őket a tapasztalatszerzésben. A csapatépítés tehát eltarthat az őszi szezon végéig, ezért is fő célunk, hogy a téli szünet előtt ne kerüljünk behozhatatlan hátrányba riválisainkkal szemben. Ezt követően ugyanis lesz két hónapunk a felkészülésre, és ekkor végleg összecsiszolódhat a gárda. Egyelőre keményen edzünk, és szeretnénk csipegetni a pontokat a bajnokikon.

- Erre legközelebb a hét végén a Fradi ellen, az Üllői úton lesz módjuk.
- Tudjuk jól, hogy a Fradi az esélyesebb, ám már hétfő óta mondogatjuk játékosainknak, ezen a meccsen bátran futballozhatnak, nincs veszítenivalójuk. Vereség esetén senki sem veszi a diósgyőri játékosok fejét, pontszerzés, netán győzelem esetén viszont országra szóló sikert ünnepelhetnének. Ezt a kedvező pszichikai körülményt kell kihasználniuk a játékosainknak, s mi azon is leszünk, hogy teljesen levegyük a terhet a fiúk válláról.

Bánki József

[origo]

Pápai siker Diósgyőrben/sport/magyarfoci/20040807azmtk.html?pIdx=3