Vágólapra másolva!
Garami József új csapatot épít az MTK-nál, ezért a Hungária körúton idén nem fogalmaztak meg konkrét elvárásokat a bajnoki helyezést illetően. A mesteredző [origo]-nak adott interjújában elmondta, a Bodajkról visszatért fiatalokat fokozatosan szeretné beépíteni az együttesbe, a fél évi szombathelyi kitérő után visszatért Illés Bélára pedig kezdőként, mégpedig a csatársorban számít a Sopron elleni első bajnokin.

- Elégedett a felkészüléssel?
- Akadtak ugyan sérültjeink, ám összességében elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, sikerült elvégeznünk azt az edzésprogramot, amit elterveztünk.

- A Bodajkról visszatért fiatalok közül hányan férhetnek be a kezdőcsapatba a bajnoki nyitányon?
- Hárman-négyen, de fokozatosan a többieket is szeretném beépíteni a csapatba. A nagy cél ugyanis, hogy új, főként fiatalokból álló csapatot építsünk, ezért nem is fogalmaztunk meg konkrét célkitűzést a bajnokságban.

- A rutinos Illés Béla mennyit segíthet a fiataloknak a pályán?
- Reményeim szerint sokat. Személy szerint örülök Illés visszatérésének, hiszen emberileg és szakmailag is sokat jelent a jelenléte. Egyébként megbeszéltem vele, vállalja a kispadot is, s ha kell, a hajrában becserélve is megpróbál segíteni a csapatnak. Persze, az sem elképzelhetetlen, hogy huzamosabb ideig a kezdőben kap helyet, például már a Sopron ellen is kezdeni fog.

- Mindez a csatárhiánnyal magyarázható?
- Jelenleg igen, mivel Silva eltiltás miatt nem játszhat, Lengyel Roland pedig sérült, így Illésre ezúttal elöl lesz nagy szükségünk.

- Ezek szerint az egykoron csatárként szerepelt Juhász Rolandra ön is védőként számít a jövőben?
- Egyértelműen, hiszen ezen a poszton lett válogatott, s meglátásom szerint is itt képes a legjobb teljesítményre.

Bánki József