Vágólapra másolva!
A Videoton FC Kft.-ben többségi tulajdonos székesfehérvári önkormányzat hétfőn dönt a futballklubot érintő üzletrész-vásárlási pályázatok ügyében, s amennyiben a FIFA-licences menedzser, Bordás Tibor vezette üzleti kör lenne a befutó, úgy Csank Jánost hívnák vissza vezetőedzőnek.

"Jólesett, hogy az edzőkollégák kiálltak mellettem, igaz, manapság mást nem is tehetünk egymásért" - mondta Csank. "Hallottam a Videoton körüli eseményekről, így arról is, hogy az új befektető szívesen látna a csapat élén, ami szintén jólesik a lelkemnek, ám jelen pillanatban nem is tudom, mi lenne számomra a legjobb megoldás. Visszamenni oda, ahonnét enyhén szólva is csúnyán kirúgtak, vagy várni a pereskedést, mert manapság a magyar futballban ez a módi. Régen sohasem jártunk ügyvédekkel szerződést kötni, mostanában viszont a magyar futball leginkább az ügyvédeket foglalkoztatja. Annyi kiskaput találni a megállapodásokban, hogy egyszerűen a jogi szakemberek kihagyhatatlanok a sportágból."

"Jobban kellene védeni az edzőket, mert például Reszeli Soós István ügyében Sopronban, vagy Supka Attila esetében Békéscsabán a liga nem igazán segített az edzőknek, de említhetném más kollégák történeteit is. Ezért mondom azt, hogy csak magunkra számíthatunk. Egyelőre futok, tréningezek, vadászom, továbbá a fogathajtó vb-re is meghívást kaptam, azaz nem unatkozom, persze azért járom az edzőmeccseket is, hiszen képben akarok maradni. A Videotonnal kapcsolatban hivatalosan nem kerestek meg, ha jól tudom, ez ügyben hétfőn várható új fejlemény."

Bánki József