Vágólapra másolva!
A Premiershipbe idén feljutott Crystal Palace-hoz hétfőn végre aláírt Torghelle Sándor, és minden jel arra utal, hogy szerdán vagy csütörtökön Király Gábor is a dél-londoni csapathoz szerződik. Mert bár a magyar válogatott kapusa iránt még most is temérdek európai nagycsapat érdeklődik, Király az [origo]-nak elmondta: szinte biztos, hogy Angliában folytatja pályafutását.

Még most is sok európai sztárbajnokságba hívják Király Gábort, ám a Hertha BSC egykori kapusa mindig arról álmodott, hogy Angliában játsszon, így óriási meglepetés lenne, ha mégsem írna alá a Crystal Palace-hoz. A remek hálóőr jelenleg Szombathelyen tartózkodik, hiszen a belfasti edzőtábort követően kétnapos "kimenőt" kaptak a csapat játékosai, így Király rögtön ki is használta az alkalmat, hogy hazautazzon a hetekben született kisfiához és feleségéhez.

"Vasárnap fejeződött be az edzőtábor, s egyből Szombathelyre repültem, ahonnan ma este utazom vissza Londonba" - mondta Király az [origo]-nak. "Minden valószínűség szerint szerdán vagy csütörtökön aláírok a Palace-hoz, s noha még most is vannak ajánlataim a spanyol és a francia bajnokságból is, úgy gondolom, hogy Angliában fogom folytatni. Már az anyagiakban is sikerült megegyeznem a vezetőkkel, de azt még nem tudom, hány évre írok alá, s azt sem tudom, hogy speciális kívánságomnak eleget tesznek-e, azaz kapok-e egy Minit."

Sokan úgy vélték, hogy az egykori berlini kedvenc keserű szájízzel távozott a Herthától, de ez olyannyira nem igaz, hogy a napokban újra megkeresték a német fővárosból. "Dieter Hoeness menedzser személyesen felhívott, és megkérdezte, nem gondoltam-e meg magam és nem akarok-e inkább mégis Berlinben maradni. Mindez nagyon jólesett, de én mindenképpen váltani akarok, új kihívásokat keresek, s Angliában az álmom valóra is válhat."

Így szavaztak Önök!

Kapósak lettek a magyar focisták a szigetországban. Valódi erősítés-e a magyar?
- Hogyne, Királlyal és Torghellével nem esik ki a Crystal Palace 3099 - 42,8 %
- Ugyan már 2948 - 40,7 %
- Talán a harmadosztályban 1199 - 16,5 %
Összes voks: 7246



Magyar csapattársa is lesz Londonban, akiről a hálóőr így nyilatkozott: "Torghelle még csak egy formanyomtatványt írt alá, jelenleg még Budapesten tartózkodik, s az 'igazi' szerződését Londonban fogja aláírni."

jp