Vágólapra másolva!
Akaratos, ambiciózus edzőnek ismerte meg a szakma Nagy Tamást, ám a PMFC vezetőedzője jelenleg bizonytalan, hogy milyen jövő vár csapatára, mivel nyáron több volt a minőségi távozó, mint az érkező. A fiatal pécsi tréner ezenkívül jelezte, sajnos az előrelépésre azért is várni kell a magyar futballban, mert túl sok a megélhetési edző, akik nem mernek kockáztatni.

- A keretben történt eddigi változásokat figyelve egyetért azzal a megállapítással, hogy gyengült a csapata nyáron? - kérdeztük Nagy Tamást.
- Nem vitatkozom mindezzel, hiszen semmiképpen sem erősödtünk. Többek között elment a klubtól Kerekes, Vranjes, Koltai, Gaál és Horváth Sándor, minőségi igazolásként pedig eddig csak a Videotontól szerződtetett Kóczián Ferencet tudhatjuk a sorainkban. Ráadásul még a csapatkapitány, Szabados József sem írta alá a szerződését, márpedig ő nagyon fontos ember a csapatban.

- Mivel tavaly a bajnokság előtt tökéletes előrejelzéssel írta a mobiltelefonjába, hogy az 5-8. hely között végez a Pécs, adja magát a kérdés: most mit ír be a készülékébe?
- Egyelőre semmit, illetve csak a nevemet, a prognózisra az átigazolási időszak végéig várni kell.

- A vezetéssel milyen a kapcsolata?
- Korrekt, ám a jelenlegi keret ismeretében az első nyolc hely megszerzését illetően bizonyosan lesznek vitáink. Örülök, hogy dolgozhatok a klubnál, hiszen szeretem a PMFC-t és a futballt, ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, rögtön akadna százötven ember, aki a helyemre léphetne. Az egy helyben járást azonban nem tudom elviselni, mindenképpen előre szeretnék lépni a csapattal, továbbá újat kell mutatni a közönségnek, és nekem is többet szükséges bizonyítanom a szakmának, mint egy rutinos trénernek. Azt viszont bátran kijelenthetem, hogy a szurkolók elsősorban azért nem láthatnak látványos, támadófutballt mifelénk, mert többségben vannak a megélhetési edzők, akik nem mernek kockáztatni, és féltik a posztjukat. Tény, az eredmény minősít mindenkor, hiszen kit érdekel majd később, hogy milyen kerettel indultunk, ha netán bukdácsol a csapat, úgyis engem rúgnak ki, én mégis szeretnék kitörni a szürkeségből. Egyébként, ami nálunk zajlik, az nem csak Pécsre jellemző, hanem az egész magyar labdarúgásra. Van, ahol kicsit jobb a helyzet, de sokkal sehol sem jobb.

- Úgy tudom, még ön sem írta alá a szerződését, mikorra várható a megegyezés?
- Az átigazolási időszak végén minden vitás kérdés eldől.

Bánki József