Vágólapra másolva!
Már a múlt héten is az angol második vonalban szereplő Wigan Athletic együttesével tréningezett Komlósi Ádám, és a brit klub szakvezetőjének, Paul Jewellnek annyira megtetszett a magyar válogatott védő játéka, hogy a hollandiai edzőtáborba is elvitte a kazincbarcikai illetőségű labdarúgót.

- Mennyire tud alkalmazkodni a magyar játékosoknak szokatlan angliai ritmushoz? - kérdeztük az MTK-tól elköszönt védőt.
- Egy hete már a csapattal készülök, így bátram mondhatom, fel tudom venni az iramot az itteni játékosokkal. Ha nem így lett volna, valószínűleg a hollandiai edzőtáborba sem hoznak el.

- Mikor dőlhet el a sorsa?
- A héten lesz két edzőmeccsünk, azok közül az egyiket mindenképpen végigjátszom, s azt követően leülünk beszélgetni a vezetőkkel a folytatásról. Nem titok, nagyon szeretnék Angliában futballozni, hiszen hihetetlen hangulat veszi körül a futballt arrafelé. A hét végéig biztosan eldől, hogy maradok vagy sem. Annyiban könnyebb a helyzetem, hogy az MTK-nál lejárt a szerződésem, vagyis ingyen igazolható vagyok, és csak velem kell megegyezniük a Wigan vezetőinek.

- Itthonról is vannak ajánlatai?
- Igen, több is, de egyelőre az angliai megkeresés miatt szüneteltetem a tárgyalásokat. Jeleztem a magyar klubok vezetőinek, amennyiben nem jön létre a brit szerződésem, újra jelentkezem, és ők megértőek voltak a kérésemet illetően, elvégre még javában zajlik az átigazolási időszak.

A Győr elöljárói már korábban jelezték, hogy szívesen látnák csapatukban Komlósit, aki Vincze Ottó, Vincze Gábor, Pomper Tibor, Sándor György, Pusztai Olivér és a kapus Szasa Sztevanovics után a hetedik minőségi igazolása lenne a Rába-parti együttesnek, jóllehet Pusztai megszerzésével a védelmet így is sikerült megerősítenie Reszeli Soós István szakmai igazgatónak.

Bánki József