Vágólapra másolva!
Nógrád megyében, a Magyargéc együttesében - többek között Duró Józseffel és Kecskés Attilával együtt - még bőszen kergeti a labdát Fischer Pál, a Ferencváros hajdani válogatott csatára. A 38 éves futballista elmondta, hogy esze ágában sincs abbahagyni a játékot, de beszélt az Eb-ről, a Fradiról és a zöld-fehéreknél kézilabdázó 15 éves Bettina lányáról is.

- Annak idején, igazi bohémként, gondolta volna, hogy 38 évesen, még ha alacsonyabb osztályban is, de bajnoki meccseken szerepel? - kérdeztük Fischert.
- Dehogy gondoltam volna, hiszen elegem volt már az állandó felkészülésekből, a téli és nyári futásokból. Viszont futballozni nagyon szeretek, és még most is jólesik a játék, ráadásul Magyargécen jól érzem magam, ahol egyébként egykori társaimmal, Duró Józsival és Kecskés Attilával játszunk egy csapatban.

- A Fradi meccseire kijár?
- Nem, mivel bosszant, hogy mindössze ötezren járnak ki rendszeresen az Üllői útra. Igaza volt Pintér Attilának, amikor azt mondta, ez a Fradi már nem az a Fradi. Ettől függetlenül továbbra is imádom a klubot, és nagyon szurkoltam a bajnoki cím megszerzéséért. A Fradi kézilabdameccseire viszont olykor kimegyek, hiszen a tizenöt éves Bettina a Népligetben játszik.

- Ha már említette egykori játékostársát, Pintér Attilát, miként fogadta, hogy a játékosok nem kívánnak vele együtt dolgozni a jövőben?
- Attilát nagyon becsülöm mint játékost, mindig is jó barátok voltunk, ám ha igaz, hogy nem csak két-három játékosnak van kifogása vele szemben, hanem majdnem az egész csapatnak, akkor váltani kell. Ilyen megromlott öltözői légkörben ugyanis nincs sok értelme a közös munkának.

- A ferencvárosi öregfiúkban is szerepel még?
- Fél éve nem, de terveim szerint hamarosan visszatérek.

- Az Eb-n melyik csapat okozta a legnagyobb meglepetést?
- A görögök, akik fegyelmezett védekezésüknek köszönhetően jutottak el ilyen messzire. Viszont mondtam a barátaimnak, ha ez a görög csapat döntőbe jut, visszaadom az igazolásomat, így most nehéz helyzetben vagyok, mivel még szeretnék futballozni. Le a kalappal a görögök előtt, de azért a futballban is vannak határai a meglepetéseknek, még akkor is, ha nem mindig a jobb csapat nyer, amit a csehek a saját bőrükön tapasztalhattak meg.

Bánki József