Vágólapra másolva!
Minden jel arra utal, hogy Torghelle Sándor, az MTK válogatott labdarúgója az angol Premiershipbe idén feljutott Crystal Palace-hoz igazol.

A távirati iroda értesülése szerint a 22 éves csatár szerdán átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton. Ez ugyan még nem jelenti azt, hogy ha mindent rendben találnak, már alá is írhatja a szerződést, de ezzel együtt is úgy tűnik, közel állnak a felek a megegyezéshez.

A csapat menedzserét, Iain Dowie-t a Sky Sports információi szerint meggyőzte Torghelle játéka, akire kezdőként számítana a következő idényben. Dowie úgy véli, a magyar csatár góljaival sokat segíthet a bennmaradás kivívásában.

Torghellét a holland Roda is le kívánta igazolni, ám jelenleg minden jel arra utal, hogy a következő idényben a Premiershipben fog játszani az MTK válogatott támadója, aki a Crystal Palace első nyári igazolása lesz.

A csatár az MTK honlapja szerint szerda este visszarepült Magyarországra, s csütörtökön már ismét a Hungária körúton edz majd.

A két évvel ezelőtti világbajnokság mindkét döntős csapata, azaz a brazil és a német válogatott ellen is eredményes Torghelle szerint csütörtökön, de legkésőbb pénteken lezárul az átigazolási ügye.

A Crystal Palace idén hatodik helyen végzett a Division One-ban, majd osztályozóval jutott fel az élvonalba.

[origo]/(MTI)