Vágólapra másolva!
Olvasóink három fórumtopikban is mélyen kielemezték a múlt vasárnapi, kaiserslauterni barátságos mérkőzést, amelyen a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte az Európa-bajnokságra készülő német csapatot. Egyesek szerint Lothar Matthäus a siker záloga, míg mások úgy vélik, nem a német edző miatt nyertek a mieink.

A Németország-Magyarország 0-2 fórumtopikban azonnal reagáltak olvasóink a sikerre, ám ekkor még nem lehetett tudni biztosan, hogy a magyar szövetségi kapitányt szerződteti-e a Besiktas. Sonny első hozzászólása: "Remélem, Lothart meggyőztük, és marad."

Csatibcsi is örömének adott hangot: "Olyan, mintha egy alvó óriás rázta volna meg magát. Persze lehet, azt mondjátok, hogy egyetlen mecs miatt megbocsátunk ez elmúlt évekért, de hát a magyar általában ilyen csupa szív ember. Az amerikai függetlenségi háborúban mondták rólunk, hogy az amerikai ember érdekből háborúzik, a magyar meg szívből. Úgy érzem, ez igazi szívből jövő küzdelem volt. Reménytelen helyzetből megnyert csata! Ehhez értünk a legjobban... :-)"

Goldfater nem marasztalja Matthäust: "Remélem, ebből a szép győzelemből mégsem azt a következtetést vonja le, hogy érdemes maradnia. Egil Olsennel sokkal jobban járna a magyar foci. Matthäus egy kirakatbábu, nem jó edző. A vasárnapi csapatot nem ő állította össze, hanem a nagybetűs magyar valóság. Az eredményt sem az ő számlájára kell írni, hanem az a fiatal tehetséges focisták küzdeni akarásának köszönhető. Az lenne a jó, ha a következő meccseken is csak ezeket a játékosokat hívná meg a keretbe, de nem így lesz, mert ez nem volt tudatos válogatás a részéről. Nyilatkozta is, hogy nem felejti el azoknak a nevét, akik lemondták a meccset, de kapnak még egy lehetőséget. Magyarul, továbbra is ők az első számú játékosok nála."

Haragosharcos ellenvet: "Matthäus nagyon jó edző. A csapat egy jó edző nélkül semmit sem ér. Tudod, hogy van ez: a játékosok vagy együtt aratnak győzelmet, vagy egyenként veszítenek. Úgy látszik, a magyar focisták mégiscsak értik a dolgukat, ha M bácsi ilyen rövid idő alatt így összekovácsolta őket."

Csendi: "Én kint voltam a meccsen, jó volt magyarnak lenni!"

Isiw optimista jövőt jósol: "Örüljünk egy darabig, és ne feledjük, hogy így is túl sok játékost próbált ki LM, és még mindig nem biztos a kezdőcsapat. Nyáron még sok minden történhet. Ha Matthäus marad, OK, de a skótok ellen augusztusban kíváncsi vagyok, mennyien lesznek a mostani csapatból. Ha Torghelle, Juhász, Huszti, Tóth Balázs és Stark marad, melléjük jöhet Lisztes, Dárdai vagy Fehér Csaba, s akkor talán összeáll a kép az őszi négy selejtező meccsre. Négy meccsből kilenc pont minden vágyunkat beteljesítené.

De egy német válogatottat - folytatta Isiw - mindig nagy dolog megverni, főleg hazai pályán, akármilyen csapatsportról van szó. Ha meg megnyerik az Eb-t, az nekünk nem gond. Sőt akár szurkolhatunk is nekik. Aztán újra Németföldön a selejtezők után (2 év múlva). Az új müncheni olimpiai stadionban vagy Berlinben; 2006 vb-döntő: Németország - Magyarország 0-2, Gólok: Torghelle, Gera. Nem rossz dolog álmodozni, de ha nem tesszük, a céljaink is homályba borulnak."

Solten kérdez: "Szép volt! Egy fiatal, motivált csapat ilyet is tud tenni! Kérdem én: ehhez külföldi tréner kell? Úgy tűnik. A magyar őskövületekből elég volt! Hajrá, magyarok!"

Zebra ünnepet ront: "Nem akarom elrontani az örömötöket, de ez nem volt tétmérkőzés. Ez amolyan délutáni labdakergetés volt. A dicsőséges magyar vízilabda-válogatott egyik edzőmérkőzésén, Japánban, úgy 25 éve ez történt: a klasszis csapat vízre szállt egy délutánon, és úszkált,meg labdázgatott. Mire lefújták a meccset, a japánok vezettek két góllal, de mindez kit érdekelt? Nos, a japánokat. Másnap szalagcímekben dicsőítették magukat az összes újságjukban..."

értékel: "A feltűnően buta fejű Torghelle feltűnően szép gólokat lőtt."

Todor999 szerint a magyarok játékát elemzi a futballvilág: "Szerintem igenis Matthäus műve a siker, mivel ő ismeri jól a német focit, és megtalálta az ellenszert. Szerintem a győzelem oka a taktika, ami szinte teljesen Torghellére épült, és sikeresen bevált. Azóta már elemzik a hollandok, a csehek és a lettek a meccset. Lehet, hogy Matthäus ezzel ártott a legtöbbet a német focinak, hogy föltárta a sebezhető pontjait."