Vágólapra másolva!
Kína megőrizte idei veretlenségét, miután 2-1-re legyőzte a több kulcsjátékosát is nélkülöző, főként az Arany Ászok Ligában szereplő játékosokkal - és négy újonccal - pályára lépő magyar labdarúgó-válogatottat. Lothar Matthäus együttese a Kínában légióskodó Kenesei 11-es góljával még vezetést szerzett, ám a hazaiak előbb egy akciógóllal egyenlítettek, majd a debütáló Szélesi kiállítását követően, a 88. percben büntetőből a győzelmet is kiharcolták.

"Már rég túltettem magam azon, hogy sok a hiányzónk. A mostani meccs nagy esélyt ad a fiatal játékosoknak a bizonyításra. Támadó szellemben fogom pályára küldeni a csapatomat, és nyerni szeretnék. A kínaiak közül két-három játékost ismerek, ám a taktikájukkal tisztában vagyok. Olyan együttest akarok pályára küldeni, hogy a vasárnapi, németországi mérkőzésre is maradjon pihent vagy kevésbé leterhelt játékosom" - mondta Lothar Matthäus a mérkőzés előtt.

A nagy kérdés az volt, hogy a csapatot mennyire zavarja meg az a magyarországi "pletyka" - amelyet a török újságok már tényként kezeltek -, miszerint szövetségi kapitányunkat az újdonsült bajnok FTC-támadó Gera Zoltánnal együtt napokon belül szerződtetni fogja a török Besiktas.

A két ország csapata még soha nem találkozott egymással. A vendéglátók gárdája idén - a magyarok elleni meccsig - kilenc összecsapáson szerepelt, s hét győzelmet aratott, többek között kétszer legyőzte Finnországot, s jobbnak bizonyult Algéria legjobbjainál is. Lothar Matthäus csapata 2004-ben hat találkozót vívott, három-három győzelem és vereség a mérlege. Érdekesség, hogy a két együttes egymás mellett áll a FIFA-világranglistán: Kína 67., míg Magyarország a 68. helyen áll.